5 Mart 2009 Perşembe

Siyasetçiler İnterneti Etkin Kullanıyorlar mı?

Bu yazımda siyasetçilerin internete ne kadar önem verdiğine,verdikleri önemin ne kadar olduğuna,olmasına gerektiğine değinmeye çalışacağım.

İnternet günümüzde kullanılan en etkili iletişim aracı olsa da Türkiye'de kullanım durumu ve kullanım yeri çok daha farklı.Bu da internetin Türkiye'de yeni gelişmelerle geç tanışması sağlıyor.Tabii bunda diğer ülkelerle olan sosyal ve ekonomik farkı da unutmamız gerekir.

Nedendir bilinmez ama internet dünyasına siyasetçiler çok uzak.Halbuki en etkili ve en ucuz iletişim aracı internet.Kıytırık bayraklarla yolları düğün yerine çevireceğinize bir internet siteniz veya blogunuz olsun ve orası sadece alan adı alınmış boş site olmasın. Sitenize veya blogunuza projelerinizi,yaptıklarınızı,yapacaklarınızı varsa videolarınızı koyun.

Sitenizin reklamını yerel seçimler ise yerel gazete sitelerine,yerel gazetelere,genel seçimlerse haber sitelerine veya gazetelere koyun.Böylece merak edenler sitenize girecek ve bilgileri okuyacaklar.Hatta bu fısıltı gazetesiyle bile yayılabilir.

Amerikan seçimlerinde Obama'nın seçilmesindeki en önemli faktörlerden birisi interneti etkin kullanmasıydı.Bir yere giderken bir basın mensubu gibi blog yazarını götürüyordu Obama.Bizimkiler basın mensubunu bile götürmüyorlar doğru düzgün.O ayrı konu tabii.

Ancak Türkiye'de aynısı olmasını beklemem çünkü sosyal,ekonomik yapının geri olması ve en önemlisi interneti etkin kullanan kişinin sayısının az olması.Belki de bu azlıktan dolayı siyasetçilerin interneti önemsemesi de az oluyor.

SONSÖZ:Yazımda da belirttiğim gibi kıytırık bayraklara para ve zaman harcayacağınıza bir siteniz olsun ona harcayın.Hem cebinizde de para da boşa gitmez.
Umarım önümüzdeki seçimler de internet etkin olarak kullanılır.

Facebook Anasayfa Tasarımını Değiştirdi



Facebook bilgilerimizi satıyor mu satacak mı derken anasayfa üzerinde bir takım değişikliklere gitti.Eski düzen aksine ortada geniş blok,her iki tarafta yönlendirme menüleri bulunuyor.İlk olarak karışık gelse de alışılacağını tahmin ediyorum.



Yeni tasarım ile birlikte arkadaşlarınızın yaptığı eylemleri eş zamanlı olarak görebileceksiniz.Tabii arkadaşınızın olayları görmek istemiyorsanız olay bildirimini durdurabileceksiniz eskide de olduğu gibi.

Eski tasarım ile yeni tasarımı da bu resimle daha iyi görebilirsiniz:


DİPNOT: Bu yeni tasarım çok yakında hizmete girecek.
Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum