17 Ocak 2008 Perşembe

Bilgisayarım neden yavaş?

Bilgisayarı yeni aldığımızdaki performansı 1-2 ay sonra hissedilebilir bir derecede yavaşladığını ambiyane tabirle kastığını anlarız,görürüz.Peki bu kasmayı neler etki ediyor gelin birlikte inceleyelim.

1-)Herşeyi bilgisayara yükleme isteği:Şu program nasılmış?Bu oyun güzel diyorlar bi yükleyeyim diyorsanız bilgisayarınızı kısa sürede yıpratırsınız.Yıprattık ne yapabiliriz sorusu için 2.maddeye bakın.

2-)Bilgisayarı bakıma almamak:Servis filan değil ancak evinizde haftalık mini servisler uygulayarak bilgisayarınızın ömrünü uzatabilirsiniz.Eğer ben şimdiye kadar yapmadım diyenler varsa hemen disk temizleme,disk birleştiricisi gibi programlarla bilgisayarınızı gözden geçirin.Bir de Ccleaner programı ile taratın,tavsiyemdir.

3-)Programı kaldırmadan üst sürümünü yüklemek:Eğer programı kaldırmak istiyorsanız kaldırma dosyasından veya Program Ekle/Kaldır'dan kaldırın.Bu işlemi yapmazsanız bilgisayarınızdan o dosyanın silinmeme ihtimali var.

4-)Tema yüklemek:Aaa Vista teması çıkmış bunu yükleyeyim bilgisayarım Vista'ya benzesin diyorsanız bir kez daha düşünün.Çünkü tema kaldırılınca gerisinde çok iz bırakıyor.(Sistem geri yükleme yapmadıysanız tabii)
Sistem özellikleriniz bir de kötü ise Windows klasik temasını kullanın.
Evet biliyorum Windows klasik kötü bir tema ama kötü sistem özelliğine de bu.
Sonuçta tencere kapak meselesi.Kullanmak isterseniz bilgisayarınıza güle güleyi şimdiden diyin.

5-)Masaüstü Resmi Kullanmak:Ooohh bu da mı bilgisayarı kasıyor diyorsanız evet bu dahi kasıyor.Gözle görülme ise daha çok 128 RAM'den az olanlarda.

6-)Aynı anda birçok işlem yapmak:Aynı anda birçok işlem yapmak birçoğumuzun işine gelir ancak bilgisayar taşıyabiliyorsa tabii.
O yüzden bir işlemi yapın sonra -varsa- diğer işlemlere geçin.

7-)Tarayıcınızı iyi seçin:Tarayıcınızı iyi seçin çünkü RAM'den en çok yiyen tarayıcılardır.
En az RAM'den yiyen tarayıcı Opera'dır.Kanıtlanmıştır,deneyebilirsiniz.Tarayıcı olarak Firefox veya Opera kullanın.Bunlar tabii interneti olan bilgisayarlara.

---------(Güncellenebilir.)

Bilgisayarımızı en çok kasan programları Download.com sıralamış.
1-)Acrobat Reader:PDF Görüntüleyicisi
2-)iTunes:Medya oynatıcısı
3-)Real Player:Medya oynatıcısı
4-)Internet Explorer 6:İnternet tarayıcısı
5-)Microsoft Outlook:E-posta görüntüleyicisi

Liste doğru.Şahidim :)

DİPNOT:Bu yazı güncellenebilir.Herşeye uğrayabilir.

4 yorum:

  1. Furkan 7. dediğine katılmıyorum.Dünyanın en çok ram yiyen web tarayıcısı firefoxdur ondan sonra operadır ie ise en az ram yiyenlerinden birisi.Mozilla bile firefoxtaki ram sorununu çözmeye çalışırken ve firefox 3 beta 2yi çıkardıkları halde hala bu sorunu çözememişken nasıl böyle bi kanıya vardın anlamadım..
    Bi kere ie 6 ve 7 ile microsoft outlook çok az ram ile çalışırlar acrobat reader ise gereğinden fazla ram tüketmesine rağmen bilgisayarı kasmıyor..itunes ile realplayeride adam yerine koyup bilgisayarına yükleyen varsa ona bişey diyemem çünkü bu 2 program işletim sisteminden daha çok kasar ve çok ram yer..
    Bilgisayarı hızlandırmanın 3 yolu var:
    1-Disk temizleme aracı
    2-Disk defrag
    3-Registy defrag

    YanıtlaSil
  2. Ayrıca windowsun eklekaldırı yerine your uninstalleri öneririm.3 yıldır kullanıyorum ve 3 yıldır windowsun program eklekaldırını unuttum..

    YanıtlaSil
  3. işte zaten o programlar senin bilgisayarına zarar veriyo gökhans

    YanıtlaSil
  4. iyide bende o programların hiç biri yok oynadığım bi oyun çok kötü kasıyor virüs filanda yok lisanslı panda antivirüs kullanıyom mütiş antivirüs tavsiye ederim

    YanıtlaSil

Mesajlarınızda ahlak dışı kelime olursa yorumunuz silinecektir..
Yorumlarınızda güzel bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz..
Hepinize iyi yorumlamalar...

Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum