25 Temmuz 2009 Cumartesi

Turkcell 3G ve LOST


İlk çıkan şu Turkcell 3G'li reklamları sanırım hatırlıyorsunuzdur;o reklamlarda selocanların boynuzları 3 tane oluyordu.

Demek istediğim nokta bu değil aslında oradaki saatte yazan 8:15.

LOST'u izleyenler 4 8 15 16 23 42 sayı dizilimini bilir.Hatta dizide sırf bu sayıları saçma sapan yerlere olsa bile(polis arabaları,voleybolcu kızların numaraları vs)koymuşlardı.LOST'u izleyenler bir kısmı bu sayıları o kadar benimsemişki Hurley'e çıktı diye bu numaralarla ikramiye oynamışlardı :)

Turkcell 3G reklamında da bu sayılara takıntılı olan seyirciye itafen yapılan küçük ama değeri büyük bir 8:15 var.Yani sırf bu yüzden Turkcell'e geçiş yapılabilir.Oradaki alarmı normal bir şekilde 7:00'da yapabilirdi ancak ilgi çekmezdi.8:15 yaparak reklamı dikkatli izleyen LOST'culardan bir kısmını abone olarak çekti.Olmasa bile LOST izleyenler tarafından marka bilinirliği arttı veya LOST izlerken bu rakamları gördüğünde reklam aklına geldi,Turkcell aklına geldi.

Tüm bu olanlar saatin sadece 8:15 yazılması,yapılmasıyla oldu.

6 yorum:

  1. Sırf orda 8:15 yazıyor diye abone olmak akla yatkın gelmiyor. Ben de bir LOST svereim ve bunu kendi reklamlarında kullanmaları itici bile geldi.

    YanıtlaSil
  2. Yorumun için teşekkürler Erhan.

    YanıtlaSil
  3. Yazıya bir daha okudum da biraz abartmışım :)Ama oraya başka bir saat yazılsa bir işe yaramazdı ilgi çekmezdi vs vs...

    Yorumun için teşekkürler Kerem.

    YanıtlaSil
  4. Hocam paylaşımların devamını bekliyoruz

    YanıtlaSil

Mesajlarınızda ahlak dışı kelime olursa yorumunuz silinecektir..
Yorumlarınızda güzel bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz..
Hepinize iyi yorumlamalar...

Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum