8 Temmuz 2008 Salı

Recep'in Tavuğu Turkcell'e ne kazandırır?


Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Turkcell yeni reklam kampanyası başlatmış ve reklam filmlerinde kendi kampanyalarını bi nevi Recep İvedik'i kullanarak anlatmıştı.(anlatıyor)

Her bölümünde ayrı bir paketi inceleyecek olan reklam filmleri -bakın Recep İvedik bile kullanıyor- demek istiyor.Çünkü Recep İvedik'i tanıyanların sayısı en az 5 milyon kişi.Ve bu 5 milyon kişiyi hatta daha fazla kişiyi bu reklamlarla Turkcell kullanmasını istiyor.



Aslında Recep İvedik'i kullanmasının sebebi Turkcell'in müşteriye yakın bir şirket olduğu göstermek.Yani Turkcell gibi bir şirket görgüsüz,saygısız bir karakteri niye reklam filminde oynatsın?Sonuçta Turkcell'i itibarı var bi yerde de.

Bir de bu reklam filmlerinde paket fiyatları illa Özel İletişim Vergisini olmadan söylenecek :)Yani 8 kuruş yerine 9.6 kuruş diyen yok.Ekrana her ne kadar KDV,ÖİV dahil 9.6 kuruş yazılsa da reklam filminde 8 kuruş üzerinden hesaplanıp bir de saati 5 YTL'den bile fazla değil deniliyor.
Ancak dakikası 9.6 kuruştan hesaplandığında ise fiyat 5.76 YTL oluyor.Yani reklam filmindeki ibare yalan oluyor.Bu nasıl bi anlayıştır bilmiyorum.Ama şirketlerin üstünde %18 KDV %20 ÖİV derken %56.3'ü bulan vergi oranı da fiyatlara yansıyor.

Toparlamak gerekirse Recep İvedik Turkcell için tehlikeli bir adım.Ama şuana kadar bu tehlike yok.Yani Recep İvedik yanlış bir hareket yaparsa Turkcell kar değil bu zarar olur...

İşte Recep'in Tavuğu








2 yorum:

Mesajlarınızda ahlak dışı kelime olursa yorumunuz silinecektir..
Yorumlarınızda güzel bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz..
Hepinize iyi yorumlamalar...

Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum