6 Ağustos 2008 Çarşamba

İnternetten Alışveriş Güvenli mi?


Günümüzde interneti etkin olarak kullanan birçok kişi internetten alışveriş yapıyor.Ama bazıları sırf fiyatı düşük diye adı sanı bilinmedik siteler üzerinden alışverişini yapıyor.Oysaki fiyattan önemli olan şey GÜVENLİK.

Bu unsur pek çoğu kez dikkate alınmayıp kart numarası ve şifresi kolayca bilinmedik alışveriş sitelerine veriliyor.Bu olaylar sonucu ''benim kredi kartımdan para çekiliyor,benim haberim olmadan kartımda işlemler olmuş'' gibi konuşmalar da çok oluyor.Veya ''2 aydır bekliyorum ürünüm gelmedi,şirketin telefonu da yok'' gibi konuşmaların sayısı da bir hayli fazla.Burada yapılması gereken güvenliğini iyi bildiğiniz sağlam bir siteden alışveriş yapmak.Eğer yoksa da yapmamak.

Türk halkında aslında internetten alışverişe karşı bir fobi var.İAF (İnternet Alışveriş Fobisi)kısaltabileceğimiz kavram medyadaki haberlerle oluşmuştu.(Tabii ki bu kısaltmayla değil :) Hatırlıyorum da zamanında Migros/Kangurum'daki birçok hesaptan para çekilmişti.Ve buna diğer birkaç alışveriş sitesi de eklenince fobi büyüdü tabii.



Aslında bu fobi olarak tabir edebileceğimiz şey internetin bir nevi Texsas yani herkesin herşeyi istediği gibi yapabilmesinden kaynaklanıyor.Her ne kadar son senelerde bu Texsas'lılık azalsa da tam güven ortamı sağlanabilmiş değil.

Yazıyı söyle bir toparlayacak;kısa özetini çıkaracak olursak: En güvendiğiniz alışveriş sitesine bile temkinli yaklaşın.Bilmediğiniz veya yeni çıkan alışveriş sitelerinden alışveriş yapmayın.Benden söylemesi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mesajlarınızda ahlak dışı kelime olursa yorumunuz silinecektir..
Yorumlarınızda güzel bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz..
Hepinize iyi yorumlamalar...

Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum