9 Nisan 2007 Pazartesi

İstikbal Göklerde
İşte size oyundan bir görüntü...
Image Hosted by ImageShack.us

Bu oyun bir çok forumda dağıtılmış ve bir Türk oyunu olarak lanse edilmiş durumda. ama işin aslı biraz farklı..

Oyun aslında 3Division tarafından geliştirilip IWannaPlay tarafından dağıtılan ve 19.50 Amerikan Dolarına satılan Air Guard adlı oyunun bir Türk vatandaşı tarafından editlenmiş hali.

Aslında oyun dosyalarına baktığınız zaman .bmp .gif ve .mp3 dosyalarının büyük bir bölümünü kapladığından, oyunu editlemek pek zor değil, ama yinede bunu yapan arkadaş bayaa bir uğraşmış gibi.Birazda oyundan bahsedeyim. oyunun Türkçe versiyonunda olay mahali Kıbrıs. siz bir yüzbaşısınız ve tek motorlu bir uçak kullanıyorsunuz.

uçağı joistik, mouse veya klavye ile kullanabilirsiniz. ben mouse’u tercih ettim, oldukça rahattı..

oyunun iki farklı modu bulunuyor ilki görev modu. bu mod da toplam 15 görev bulunuyor. bunların içerisinde silahsız olarak havalanıp bir konvoyun yerini tespit etme, size ateş açan bir konvoyu yok etme, eğitim yapan düşman uçaklarını düşürme veya düşmanlar tarafından adaya yerleştirilen uçak savarları yok etme gibi görevler var.

diğer mod ise savaş modu. bu mod’da da muhtelif sayıdaki düşman uçakları ile çarpışıyorsunuz. Size tavsiyem uçakları arkadan yakalamaya çalışın..

ayrıca oyunun Türkçe versiyonunda fonda Ayten Alpman’dan “Bir başkadır benim memleketim” adlı şarkının nakarat bölümünü dinliyoruz. Bence oyunun en iyi yeri burası olmuş, insana bir milliyetçilik bir savaşma duygusu bir fetih arzusu veriyor :) menüde çalan Gençlik Marşı’nı hiç hesaba bile katmıyorum dikkat ettiyseniz.

Şunuda belirteyim, oyun bir uçak oyunu olarak çok basit olmuş, iniş ve kalkışlar yok kafadan, yakıt ve tüfek mermileri hiç bitmiyor… oyunda genel bir olmamışlık var ama türkçe versiyonu insana gerçekten zevk veriyor..

önce editlenip daha sonra internetten pek çok sitede ücretsiz diye full sürümünün dağıtıldığı bu 19.50 Dolar’lık oyunda (bkz. warez) dikkatimi editleyen arkadaşın kurmuş olduğu bir cümle çekti:
“… Air Guard Full oyununun değiştirilmiş halidir.”
Hayır canım oyunun adı Air Guard Full değil, sadece Air Guard.. O, senin p2p programlarında bulduğun ismi..

Oyunu indirmek için buraya tıklayın.
RAR şifresi: surfer

PCnet forumunda moderatör olan surfer'dan alıntı yapılmıştır.
surfer'in web sitesini ziyaret etmek için tıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mesajlarınızda ahlak dışı kelime olursa yorumunuz silinecektir..
Yorumlarınızda güzel bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz..
Hepinize iyi yorumlamalar...

Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum