11 Nisan 2007 Çarşamba



Kingston DataTraveler ile yüksek veri güvenliği


Dünyanın en büyük bağımsız bellek üreticisi Kingston Technology, 8 GB kapasiteli Data Traveler Secure (DTS) ve Data Traveler Secure Privacy Edition (DTSP) USB 2.0 Flash Sürücülerini piyasaya sürdüğünü açıkladı.

Kingston Flash ürün yöneticisi Mark Akoubian, "Kullanıcıya ait bilgiyi korumak için Kingston, USB Flash sürücülerinden oluşan zengin bir ürün gamını kullanıma sunmaya devam ediyor. Data Traveler Secure performansdan ödün vermeden her türlü koşulda bilginin doğruluğunu ve bütünlüğünü garanti ediyor. Hardware şifreleme ve kompleks şifre protokolü Kingston Data Traveler Secure Privacy Edition'ı kurumsal müşterilerimiz için mükemmel bir çözüm haline getiriyor" dedi.

Dayanıklı, su izolasyonlu ve her türlü olumsuz operasyonel şarta karşı dayanıklı Data Traveler Secure ve Secure Privacy Edition sürücüler, kritik bilgiyi korumak için endüstrinin lider hardware temelli kodlama sistemini kullanıyor. DTS tüketiciler, küçük ve orta ölçekli şirketler için tasarlanmışken DTSP daha büyük kurumsal kullanıcılar için dizayn edilmiş. Titanyum kaplı paslanmaz çelik ile kaplanmış su korumalı ve Uluslararası Elektroteknik Comisyonu (IEC) 60529 IPX8 standartı ile uyumlu bu cihazlar, 4 feet (yaklaşık 1,3 metre) su derinliğine kadar dayanıklı.

Flash üzerindeki erişim kontrolü ve bilgi koruması özel bir software programına gereksinim duymaksızın, yetkili kullanıcılara şifreleme ya da mevcut bilginin söz konusu şifresini çözme imkanı tanıyan 256 bit kapasitesindeki Gelişmiş Kodlama Standardı (AES) isimli hardware tabanlı şifreleme sistemi ile yapılıyor. 24 MB/saniye okuma ve 10MB/saniye yazma hızındaki performansı ile Data Traveler Secure ve DataTraveler Secure Privacy Edition Sürücüler 512MB, 1GB, 2GB, 4GB VE 8GB kapasitelerle satışa sunuluyor.

Tüketiciler, küçük ve orta ölçekli şirketler için Data Traveler Secure

Windows tabanlı sistemlerdeki hassas verilerin korunması için dizayn edilmiş olan Kingston Data Traveler Secure, kullanıcıların sürücü üzerinde şifre kontrollü özel bir depolama alanı yaratmalarını sağlayan MyData Zone yazılımı ile birlikte satışa sunuluyor. Sürücü kaybolduğu ya da çalındığı takdirde, gelişmiş şifreleme sürücünün özel bölgesinde bilgiyi korumaya devam ediyor. Kullanım kolaylığı ve kişiselleştirme için Data Traveler Secure My Traveler (software) programıyla beraber veriliyor. Bu yazılım kullanıcıların içeriği yönetmesine, dil seçeneklerini ayarlamasına ve dosyaları başka bir cihazla senkronize etmesine yardım ediyor.

Kurumsal kullanıcılar için Data Traveler Secure Privacy Edition

Kurumsal seviyede güvenlik ve uyum gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanan Kingston Data Traveler Secure Privacy Edition Sürücüler, potonsiyel saldırıları önlemek için 10 yanlış şifre girişinden sonra kilitleme sağlayan kompleks şifre protokolünü de içinde barındıran ileri düzey güvenlik ölçümlemelerine sahip.

Kingston Data Traveler Secure&Secure Privacy Edition Spefikasyonları

Boyutlar : 77.9 mm x 22.2mm x 12.05 mm.

Koruyucu : Titanyum kaplı paslanmaz çelik.

Kapasiteler : 512 MB, 1 GB, 2 GB, 4 GB, 8 GB.

Uygunluk : USB 2.0 özelliklerine göre dizayn edilmiş.

Çalıştırma derecesi : 0° - 60° C arası.

Bellek derecesi : -20° - 85° C arası.

Uyumluluk : Win 2000 SP4 ve üzeri, Win XP SP1 ve üzeri uyumlu.

Win Vista uyumlu Data Traveler Secure, 2007'nin 2. çeyreğinde piyasada olacak.

Data Traveler Secure Privacy Edition Win Vista uyumlu.


Vasıflar/Faydalar

Güvenlik : 256-bit AES hardware tabanlı şifreleme (özel alan)

Su izaolasyonu : Su korumalı

Hız : 24 MB/saniye hıza kadar bilgi transfer hızı ve 10MB/saniye hıza kadar yazma hızı

Geliştirilmiş : Windows Vista Ready Boost için

Korunma : MyDataZone güvenlik erişim programı (Windows) içerir.

Kolay Kullanım : Her çeşit USB portuna takılıp çalıştırılabilir, My Traveler dosya yönetim programını içerir.

Garanti : 5 yıl garantilidir.

* Yukarıda listelenmiş kapasitelerden bazıları sadece formatlama ya da diğer fonksiyonlar için kullanılabilir. Bu yüzden bu kapasitelerin bir kısmı depolama için kullanılamaz.

** Sadece Data Traveler Secure Privacy Edition, Windows Vista ReadyBoost ile uyumludur.

Kingston Data Traveler Secure Privacy Edition, yukarıdaki bütün özelliklere sahip olmakla beraber hafızaya alınmış bilgileri, 256 bit AES donanım tabanlı şifreleme ile %100 koruma ve tam güvenlik sağlama özelliğine de sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mesajlarınızda ahlak dışı kelime olursa yorumunuz silinecektir..
Yorumlarınızda güzel bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz..
Hepinize iyi yorumlamalar...

Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum