11 Nisan 2007 Çarşamba





Windows Vista'nın farklı kullanım amaçlarına yönelik olarak tasarlanmış sürümleri mevcuttur.

Vista Starter

Vista Starter, bilgisayarla ilk defa tanışacak veya bilgisayarla sınırlı deneyimi olan kullanıcılara, internet, mesajlaşma, müzik, resim ve diğer işlevlerde yeterli bir deneyim sunan Türkiye'de de satılacak olan sürüm.

Vista Home Basic

Vista Home Basic, en temel Vista sürümüdür. Bu sürümde yeni kullanıcı arayüzü "Aero" ve bazı ses, video işlevleri eksiktir. "Home Basic" gelişmiş multimedya ve eğlence özelliklerini aramayan kullanıcılar için güvenli bir bilgisayar deneyimi sunmaktadır.

Vista Home Premium


Vista Home Premium, "Windows XP Home" ile karşılaştırılabilir. "Aero" arayüzüne, veri yedekleme yazılımına, "Windows DVD Maker" kayıt programına ve "Media Center" yazılımına sahiptir.

Vista Business

Vista Business, Home sürümlerinden farklı olarak daha iyi güvenlik işlevleri ve etki alanlarına bağlanma imkânı sunuyor. Vista Business, işyerleri tavsiye edilen Windows Vista sürümüdür.

Vista Ultimate

Vista Ultimate, "Home" ve "Business" sürümlerini birleştiren üst sürümdür.

Vista Enterprise

Vista Enterprise, büyük şirketlere yönelik olarak hazırlanmış Vista sürümüdür. Sadece kurumsal kullanıcılara sunulan, yazılım güvencesi paketiyle gelen bir sürümdür. Business sürümünden farklı olarak Bitlocker veri koruması, çoklu dil desteği, Virtual PC yazılımı ve Unix tabanlı yazılımların çalışmasını sağlayan SUA yazılımından oluşmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mesajlarınızda ahlak dışı kelime olursa yorumunuz silinecektir..
Yorumlarınızda güzel bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz..
Hepinize iyi yorumlamalar...

Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum