29 Ağustos 2007 Çarşamba

WordPress Sansürüne Tepkimizi Gösterelim


WordPress.Com sansürü 13 gündür devam etmekte ve sansürün kaldırılacağına dair hiç bir ibare yok. Bizler bu sansüre tepkimizi gösterebiliriz. Tepkimizi nasıl gösterebileceğimizi Blogkazanı.Com’da Abacus‘un yazdığı yazıyı okuyarak öğrenebiliriz. Tepkisiz kalmayalım.

Telekomünikasyon Kurumuna gönderilebilecek metin:

Sayın yetkili, Türkiye’den binlerce kullanıcısı olan WordPress.com sitesine erişim T.C. Fatih 2.Asliye Hukuk Mahkemesi 2007/195 Nolu Kararı gereğince engellenmiş bulunuyor. WordPress.com ücretsiz bir blog servisi ve isteyen herkes bu ücretsiz servisi kullanarak blog açabiliyor. Adı geçen blog servisinden ücretsiz olarak açılan blogların bir kısmı aleyhine davacı kişi (Adnan Oktar) mahkemeye başvurmuş ve mahkeme kararıyla tüm siteye erişim kapatılmıştır.Fakat WordPress.com isimli ücretsiz blog açma servisinden 1.400.000′e yakın kişi faydalanıyor. Teknik olarak, sadece davalı alt alan adlarının erişime kapatılması mümkünken tüm servisin kapatılmasını anlayabilmek imkansız.Yani Türk Telekom sadece bahsi geçen davalı alt siteleri kapatsaydı şimdiki gibi insanlar mağdur olmazdı. WordPress.com servisinden alınan tüm bloglara erişim engellendiği için şu an için binlerce blog yazarı mağdur ve blogların okurlarının iletişim özgürlüğü ellerinden alınmış durumda. Yurt içinde ve dışındaki yerli yabancı birçok sitede karar tepkiyle karşılanıyor ve insanlar mağduriyetlerini dile getiriyorlar.Türkiye’nin dünyadaki imajının daha fazla zedelenmemesi ve Türk internet kullanıcılarının daha fazla mağdur edilmemesi için durumun bir an önce düzeltilmesinin gerektiğine inanıyorum.Saygılarımla.


Bu e-posta metnini gönderebileceğiniz iletişim adresleri

Telekomünikasyon Kurumu e-posta adresi: btm_tuketici_sikayet@tk.gov.tr

Telekomünikasyon Kurumu şikayet formu:http://www.tk.gov.tr/Tuketici/Sikayetler_ve_Oneriler/sikayet22.htm

Ayrıca bu metni yine Ulaştırma Bakanlığı’na şu adreste bulunan form aracılığıyla iletebilirsiniz.

5 yorum:

  1. Milyonlarca kişi mağdur oldu. Bu kadar kişi TT'ye dava açsa TT herhalde batar. Ama Türkiye'de bilişim ile ilgili davalar pek akıl karı yürümediğinden kimse göze alamıyor.

    Bu olayı gelişmiş bir ülkede yapmaya kalksınlar, vallahi yer yerinden oynar.

    YanıtlaSil
  2. Bu şikayetler sonucu TT'nin birşey yapmasını bende beklemiyorum..

    Ama umudumuzu kesmemeliyiz..

    YanıtlaSil
  3. Sadece wordpress için değil, diğer siteler için de sık sık bu tür engellemeler ile karşılaştığımız için kalıcı bir çözüm olarak proxy'ler tek çare. O nedenle bir proxy servisi açmanın gerekli olduğunu düşündüm.

    Yasaklı Wordpress siteleri de dahil olmak üzere, Türk Telekom tarafından engellenmiş tüm sitelere bu proxy sistemi sayesinde girebilirsiniz.

    http://proxy.superadam.org/

    YanıtlaSil
  4. @Süper Adam servisinizi inceledim..
    başarılı bir servis :)

    keşke hiç olmasa bizde proxy servislere başvurmasak :(

    YanıtlaSil
  5. Süper Adam buna proxy ile değil kökten çözüm bulmak gerekir.Sen sitene proxy ile girersin ama gelen ziyaretçi sitene girilemediğini görünce sence proxy değiştirerek sitene girermi girmez.O yüzden kesin bi çözüm gerekir.Ayrıca bu tip şikayetleri değil dikkate almak gönderdiğiniz emailleri okuyorlarmı o bile meçhul..

    YanıtlaSil

Mesajlarınızda ahlak dışı kelime olursa yorumunuz silinecektir..
Yorumlarınızda güzel bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz..
Hepinize iyi yorumlamalar...

Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum