14 Ekim 2008 Salı

Oyun Tanıtım:Rise of Nations


Çıktığı yıl yılın oyunu seçilen,yepyeni grafikleri ile strateji severleri kendine bağlayan müthiş bir strateji oyununu tanıtacağız;RISE OF NATİONS...

Oyun Ancient Age yani ilkel çağlardan İnformation Age yani modern çağlara kadar hızla geçişe olanak veriyor.Ayrıca bu çağlarda çok farklı silah ve ünitelere sahipsiniz.Örneğin Türklerle Ortaçağda şahi toplarını kullanabiliyorken Modern çağlarda nükleer bombaya dahi sahip olabiliyorsunuz.



Oyun 200'den fazla üniteleriyle 2003 yılnda yeni bir milat olmuştu diyebiliriz.Her ülkenin kendi kültürüne bağlı olarak değişen askeri birlik,bina tasarımı,strateji yöntemleri oyuna ayrı bir haz katmış.Türklerle oynarken "cihaad cihaad" diye bağırabilir,Amerika olunca en büyük benim nidaları atabilirsiniz.

Oyun o zamana dek görülmemiş canlı meydan savaşı izlenimleri ile ekran kartlarına yeni bir boyut getirdi.Okçuların ateşli oklarına karşı sizi taarruza geçireceğiniz süvarileriniz gerçekten izlenmeye değer görsel efektler sağlıyor.Ses efekti olarak birebir savaş aletlerinin sesleri eklenmiş durumda.Ayrıca hücüm yaparken ateşli,barış ve ekonomik işlerle ilglendiğiniz zaman dinlendirici müziklerin çalması da iyi düşünülmüş.Oyundaki müziklerden birçoğu civillation serisininde müziklerini hazırlayan Scot Sinclair yapmış olmasıda önemli bir ayrıntı.

Oyunda İnca,Maya ve Aztek gibi ülkelerinde bulunduğu 20'yi aşan topluluk var.Ancak Aztek gibi önceleri yok olmuş ülkelerin modern çağlardaki üniteleri tahmini olarak yapılmış.
Oyunun yapımısı Big Huge Games ve Microsoft.Oyun Microsoft oyun stüdyolarında hazırlanmış.


Düşük MB'lı,düşük grafikli bir oyun istiyorsanız Rise Of Nations tam size göre.
Düşük MB'lı olmasının ve de düşük grafikli olmasının sebebi oyun yapım tarihinin 2003 olması.

Son olarak;
Gerçekten bilgisayarınızı zorlamayan ve sizi oyunun atmosferine tamamiyle sokan bir oyun istiyorsanız bu oyunu kaçırmayın derim.


Künye
Oyunun Adı: Rise of Nations
Kullanım İzni: Trial
Boyut: 194 MB
Dil: İngilizce


Oyunun Trial Modunu buraya tıklayarak indirebilirsiniz

Yazıyı Gönderen:Osman Bulut

NOT
Siz de yazınızın teknolojik konularla ilgili yazınızı bu blogda görmek istiyorsanız yazınızı tafugu[at]gmail.com'a e-posta atmanız yeterli.Başvurular değerlendirildikten sonra yayına alınacaktır.Yayınlanmama ihtimali vardır.

2 yorum:

  1. Bu oyunun daha sonradan genişleme paketi çıktı.

    YanıtlaSil
  2. triaL modu ne demek demo qibi bsey mi ? bide rica etsem cvp yazarmısınız yorumuma böLe yorum atmak için yerLer yapıp snra daha bakmıo bazıları siteye onLardan oLmayın

    YanıtlaSil

Mesajlarınızda ahlak dışı kelime olursa yorumunuz silinecektir..
Yorumlarınızda güzel bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz..
Hepinize iyi yorumlamalar...

Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum