12 Aralık 2008 Cuma

Sabit ücret kalktı ama...



Türk Telekom kazık atmaya devam ediyor.Bu sefer açıktan değil,kapalı olarak yapıyor.Sabit ücretten muzdarip kullanıcıları bu sıkıntıdan kurtarıyor ve sabit ücreti kaldırarak kontör sistemini getiriyor(!)

Sadece ADSL kullanmaya izin veremeyen Türk Telekom bu yetmezmiş gibi sabit ücreti kaldırmış gösterip,kontör sistemini getiriyor.Eskiden en az 10, 15 YTL'yi boşuna verdiğimiz paralar biraz daha da artarak en az 19 YTL yani 100 kontör olacak.Türk Telekom bir kez daha kazık atmış olacak...

Daha kötüsü bu haber;bültenlerde ve haber sitelerinde müjdeli bir haber olarak verildi.

14 yorum:

  1. Tafugu Blog'dan yeni bir saptırma haber daha!

    Türk Telekom'un bu son uygulamasını eleştireceğinize önce bir dikkatlice inceleseydiniz...Türk Teekom'un bu uygulaması,sabit ücret(genelde 10-15 ytl)'in kaldırılıp bunun yerine belli bir ücret karşılığnda 100-200-300 kontörün verilmesidir.Ancak bu uygulamanın asıl önemli noktası,bu 100 kontör karşılığında istediğin kadar konşulabilinmesidir.Yani 19 ytl verip aldığın 100 kontörle istersen 150 saat konuşabilirsin.

    Ama en kötüsü; Tafugu Blogger'ın bu kadar küçük bilgileri araştırmaktan dahi aciz olmasıdır herhalde...

    YanıtlaSil
  2. Yorumun için teşekkür ederim,@Führer

    ''Ancak bu uygulamanın asıl önemli noktası,bu 100 kontör karşılığında istediğin kadar konşulabilinmesidir''

    Bilip bilmeden konuşmasak çok daha iyi olacak.Eğer sözü edilen uygulamada bir değişikliğe gidilmezse 100 kontöre 100 dakika 19 YTL,200 kontöre 200 dakika 23 YTL,300 kontöre 300 dakika 27 YTL olacak.

    Yani istediğin kadar konuşamayacaksın.

    Benim bu haberde vermek istediğim ADSL kullanıcılarına yönelik.Biliyorsunuz Türk Telekom çıplak adsle izin vermediği için sanki telefon olmaksızın ADSL çalışmayacakmış gibi kandırıp sabit ücret alıyor.

    Sırf ADSL'i kullanmak ayda 45 YTL gibi mebla ödeniyor.Ve bu göz boyanarak şimdi 50 YTL'ye çıkacak..

    Tarık Furkan GÜVEN

    YanıtlaSil
  3. "Bilip bilmeden konuşmasak çok daha iyi olacak" demişsiniz.İsterseniz şu sitelere bir bakın.Sınırsız konuşma imkanı üzerinde çalışan türk telekom çalışanları bunun en geç yılbaşında çıkacağını belirtiyorlar.

    http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=169400

    http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/113916-Telefonda_sabit_ucret_kalk%C4%B1yor.aspx

    http://www.haber3.com/news_detail.php?id=429987

    .
    .
    .
    NOT:Ayrıca, eskiden kullanıcılar ödedikleri sabit ücret karşılığında hiçbir hak alamıyorlardı.Ancak bu son yenilikle verdiğimiz sabit ücretle avantajlı konuşabiliriz.

    YanıtlaSil
  4. İnceledim.Sınırsız bir uygulama konusunu ilk sizden duydum.Parayı verdiğiniz sürece sınırsız konuşursunuz.Ha,telefon faturanız kabarık gelir o ayrı tabii.

    Sabit ücretin kaldırılması,ADSL aboneleri üstünden para alma oyunudur.Çünkü ADSL aboneleri telefon zorunlu kılındığından fazladan 15 YTL ödüyordu artık 100 kontör yani 19 YTL ödeyecek.

    Kusura bakmayın ama kimse hayrına yapmıyor(maalesef)

    Tarık Furkan GÜVEN

    YanıtlaSil
  5. İncelediğiniz halde şu paragrafı görememiş olmanız şşırtıcı:

    "SINIRSIZ KONUŞMA İMKANI"

    "Telekomünikasyon sektöründe artan rekabete yeni çözümlerle yanıt veren Türk Telekom'un, ayrıca aylık belli bir ücret ödemek koşuluyla abonelerin birbiriyle sınırsız konuşacağı yeni bir tarife üzerinde çalışıyor. Telekom'un konuşma sürelerine göre belirleyeceği yeni tarife fiyatlarıyla 'evde ev, işte iş telefonu' kullanımını özendirmeyi amaçladığı belirtiliyor. Tarifiler GSM fiyatlarını çok altında olacağı için pazarda yeni bir rekabetin başlayacağı ifade ediliyor."

    YanıtlaSil
  6. ya sayın yorumcular bunların hepsi söylenti daha telekomdakilerbile neyin nasıl olcağını net olarak bilmiyor. Boşu boşuna ahkam kesmeyelim bide şunu net birşekilde ifade edeyim kimse kimseyi kandırmasın bu kuruluşların hepsi gsm-sabit farketmez hepsi daha fazla nasıl kazanırımın derdinde onun için yok bedavaymış yok sınırsızmış hepsi boş aylık veya yıllık telefon görüşmelerinizin muhasebesini çıkarın o zaman anlarsınız fatura kime kesilmiş.

    YanıtlaSil
  7. führer telekomda falan mı çalışıyorsun sen? gereksiz bir savunma hali, üstelik hayatımızın kazıklarına imza atan telekomu? veya çok safsın artik bilemiyorum. 56k döneminden kalma 2 hattım var ve bir ile sadece adsl kullanıyorum. sabit ücret dayatmasıyla yıllardır toplam ne kadar param boşa bu dıngıllara gitti diye toplamaya korkuyorum. sınırsız konuşturacak kadar paraya doydularsa önce dünyanın en pahalı adsl fiyatlarını aşağı çeksinler. güldürme yani...

    YanıtlaSil
  8. Sanırım führer arkadaşımız bir telekom çalışanı,herşey açık.
    100 kontör=100 dakika=19.-TL.

    YanıtlaSil
  9. ya şunu örenmek istiyorum bu 100 kontörü yükleyince ay sonunda etkisiz halemi gelcem yoksa bu yükledigimiz 100 kontörle bitene kadarmı yani bir kaç ay konuşaiblirmiyiz bi yüklemede

    YanıtlaSil
  10. acaba 100 kontörden aşağı konuşanlar için indirm olacak mı? mesela köylerde ayda bir kaç yer ya aranıyor veya aranmıyor

    YanıtlaSil
  11. Olmayacak.En az 100 kontör zorunlu olarak alarak 19 YTL ödenecek.

    YanıtlaSil
  12. Herkes kafasına gore yorum yapıyor.
    Arkadaşlar kimse karşısındakine bedavaya bir hizmet vermez.o şoyle yapıyor bu boyle yapıyor kulaktan dolma bilgiler bence boş.
    Ortada bir icraat yok herşey tüketiciden nasıl para alırım olayına kitlenmiş.
    ADSL i tek başina kullanıma açsınlarda görelim hizmetlerini telefonla konuşan var konulmayan var konuşmayan bir abone ayrıca tel ücreti vermeye mecbur bırakılmasın.derim ben.saygılar.

    YanıtlaSil
  13. bizi soyan devlet ,koyun gibi oy kulanınca insan gibi hizmet beklemeyin.kazıklanmadığımız birtek fatura var mı?

    YanıtlaSil
  14. Arkadaş dese ki sabit ücret yok, konuştuğun kadar öde, bir dakikası 50 KR... 10 DK konuş 5.00 TL öde... Diyor 19 TL öde, sabit ücreti kaldırayım... Şark kurnazlığı var işin içinde... Cep telefonları her yöne konuşturuyor... Türk TELEKOM boykotlu, şirkette herkes CEP TELEFONU kullanıyor. Mecburi 15 TL ödüyoruz!!! 15 TL, 19 TL olmasın!!!!

    YanıtlaSil

Mesajlarınızda ahlak dışı kelime olursa yorumunuz silinecektir..
Yorumlarınızda güzel bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz..
Hepinize iyi yorumlamalar...

Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum