10 Aralık 2008 Çarşamba

Kriz Google'ı da Etkiledi


Geçtiğimiz aylarda yazdığım yazımda da bahsetmiştim.Tahminim tuttu.Her ne kadar o yazımdaki örnekleri abartmışsam da Google krizden etkilendi.

Küresel Kriz dünyadaki -neredeyse- her şirketi etkiliyor.Google'da bir global şirket olduğu için haliyle etkilendi.Hatta küresel kriz yüzünden Adsense gelirlerimiz azaldı diyen birçok kullanıcı var.Google henüz işçi çıkartmasa da iş saatlerinin belli bir kısmını sorumluluğu altındaki projelere yönlendirmeleri konusundaki iznini geri çekti.Bu ileriki günlerde Google'dan pek bir yenilik göremeyeceğimiz anlamına geliyor.Kantin bölümünde de kısıtlama uygulandı,uygulanıyor.

Uzun lafın kısası Kriz Google'ı da etkiledi...

İlgili Yazı

Küresel Kriz Google'ı Etkiler mi?

5 yorum:

  1. Kazançlar azaldı ne kelime? Resmen sürünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Eğer bu tedbirler "google krizden etkilenmiştir" demek oluyorsa Microsoft'un geçen ay itibariyle çalışanlarına sunduğu öğle yemeklerinde geri dönüşümlü çatal-kaşık
    kullanma zorunluluğu da demek oluyorki "Microsoft krizden etkilenmiştir".Yada küresel internet ağlarını elinde tutan Cern ülke başına düşen kota miktarını azaltnca "Cern krizden etkilenmiştir" mi demek oluyor.Yapmayın yaw!Bunlar saçmalık.Kriz etkilese dahi Adsense'lerde hiçbir şekile kısıtlama olmaz,olamaz.Adsense, kullanıcıların göz hesaplarına göre ayarlanmaz,uluslararası sayaçlar vardır.Yani eğer türkiye'de herhangi
    bir kısıtlama olursa bunu halka ilk açıklayan türk internet al yapısını elinde tutan Türk Telekom olacaktır.Yani endişelenecek hiçbir şey yok,rahat olun.

    YanıtlaSil
  3. Yorumlarınız için teşekkürler Gökhan ve @Fuhrer.

    @Fuhrer yorumuna birkaç eleştiri yapayım.Adsense gelirlerin azalması şirketlerin tık başına verdiği paradan kaynaklanıyor.Ha bu ücretin belli bir kısmını tabii ki google da alıyor eğer bu aldığı parayı arttırdıysa gelirlere bu durum yansayacaktır.Türk Telekom ayrıca yansıtıyor,örnek yakınlarda sabit ücret kalkmış gibi gösterip daha fazla para alacak.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Vay be ne günlermiş şansa blog sitenize denk geldim zamanında güzel paylaşımlar yapmışsınız devam etseniz blogu günceleseniz takipte kalırım.

    başarılar

    YanıtlaSil

Mesajlarınızda ahlak dışı kelime olursa yorumunuz silinecektir..
Yorumlarınızda güzel bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz..
Hepinize iyi yorumlamalar...

Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum