30 Ocak 2008 Çarşamba

AROG,Recep İvedik ve Osmanlı Cumhuriyeti

AROG,Recep İvedik ve Osmanlı Cumhuriyeti filmlerinin fragmanları bir süre önce internete düşmüştü.Bu videolar sanki birbirini bekliyormuşcasına ardı ardına çıktı.Hepsi de komedi filmi.
Bu yazıda bu 3 filmi kendi düşüncelerimle değerlendirip karşılaştırmaya çalışacağım.

A.R.O.G

Bu film G.O.R.A'nın devamı olarak geliyor.Yani G.O.R.A 2 desek yanılmış olmayız.G.O.R.A'daki oyuncular Cem YILMAZ,Özge ÖZBERK gibi isimler A.R.O.G'da yer alıyor.A.R.O.G bir cmylmz filmi.Konusu ise yontma taş dönemi.Başlar her ne kadar saçma komik olsa da güzel bir film olcağa benziyor.YouTube'da A.R.O.G izlenme rekorları kırıyor.Fragman için emek harcandığı belli oluyor.Pek yakında sinemalarda.

Recep İvedik

Şahan Gökbakar'ın meşur tiplemesi Recep İvedik beyaz perdeye geliyor.YouTube'da izlenme rekorları kıran fragman çok beğeniliyor.
Hatta arkadaş çevresinde şu lafı duyarsınız hiç şaşırmayın:
-Salih Abi sen Facebook'a üye misin?
-Değilim ama iyi bişe ise olabilirim.
-Boşver hiç bulaşma.Zaten artık çok amele kaynıyor,bende çıkmayı düşünüyorum.

Konusu ise Recep İvedik'in tatilde bir kıza aşık olması ve ondan sonra gelişen olaylar.
Filmin fragmanı güzel hazırlanmış.Güzel espiriler var ancak bütün espiriler sanki fragmanda gibi duruyor.Şahan Gökbakar ise film fragmanda %70 daha keyifli diye açıklama yapmıştı.İnşallah öyledir.

Şahan;Recep İvedik kılığına girmek için yapma kıllar takıyor.Bu kılları çıkarmak ona işkence gibi geliyormuş.22 Şubat'ta sinemalarda.

Osmanlı Cumhuriyeti

Gani Müjde'nin senaryosunu yazdığı filmde başrolü Ata Demirer'in oynuyor.(*)Sevr Anlaşması kabul edilseydi ve Atatürk gibi bir adam çıkmasaydı bugünlere nasıl gelirdik. Başrolde Ata Demirer olacak ve Padişah 7. Mehmet'i canlandıracak.(*)Bu film güzel olacağa benziyor.Ancak;espiri anlayışının cinselde kaldığı bu günlerde bu filme fazla izleyicinin gideceğini zannetmiyorum.Ki bu tezimi YouTube izlenme sayılarıda kanıtlıyor.Tiz zamanda sinemalarda.

Toparlarsak AROG ve Recep İvedik iyi seyirci alacak gibi gözüküyor.Osmanlı Cumhuriyeti bu filmlere kıyasla daha az izleyici toplayacakmış gibi duruyor.
Ayrıca AROG sinemada reklam olarak gösterildiğinde sadece 'Kaynım bana kaydı'sahnesine gülündü.Eh bu da yukarıdaki cinsel içerikli espirilerinin ne kadar tuttuğunun göstergesidir diye düşünüyorum.

Tüm bu filmlerin Türk Sineması'na yararlı olmasını diliyorum.

İlginizi Çekebilecek Yazı

Ratatouille(Ratatuy,Aşçı Fare)


(*) bölüm Sinemalar.com'dan alınmıştır.

1 yorum:

Mesajlarınızda ahlak dışı kelime olursa yorumunuz silinecektir..
Yorumlarınızda güzel bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz..
Hepinize iyi yorumlamalar...

Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum