10 Kasım 2008 Pazartesi

Numara Taşınabilirliği Hakkında


Numara taşınabilirliği operatörler için hem bir avantaj hem de dezavantaj.Dezavantaj kısmı çok büyük bir çoğunlukla Turkcell'i etkiliyor.Numara taşınabilirliği daha çok Turkcell'den Avea'ya veya Turkcell'den Vodafone'a olacak.Bu yüzden Turkcell aylardır hatta yıllardır bu servisi ülkeye gelmemesi için çalışıyordu.Hatta Avea'nın pazarda büyümesi için önemli bir konuydu bu.Numara taşınabilirliği yapılan konular hakkında dava açıp numara taşınabilirliğini olabildiğince geç gelmesi için çalışıyordu.Malum ne kadar geç olursa o kadar Turkcell için kardı.

Numara taşınabilirliği İngiltere'de 9 yıl önce başlamış.9...Bu bizim geriden geldiğimizin bir kanıtı ama Turkcell yüzünden bu süre çok uzadı.

Numara taşınabilirliği televizyonlarda,internette,hatta cep telefonlarında oldukça bahsi geçen bir konu oldu son 2-3 ayda.Bu reklam kampanyasına en çok sarılan,en çok para harcayan Avea oldu.Hatta Aveyyaa Avea gibi melodiyle bu yazıyı yazdım.Avea daha çok televizyon reklamına yatırım yaptı.Melodisiyle,sloganıyla güzel bir reklam kampanyası yaptılar.

Turkcell ise yine küçük Celocanlarını oynattı.Bu durum ''küçük çocukları oynatmalarına karşıyız''dedirtse de çok sempatik olduğu aşikar.Numaraları küçük celocanlar sırtlarında taşıyor :)Kampanyalarında en kaliteliyiz,her yerde çekeriz mesajı verildi.Biz ucuzuz denilse de kullanıcılar tarafından hıhı efektleriyle karşılık verildi :)

Vodafone ise Avea ve Turkcell'den daha az reklam yaparak belki de akıllılık yaptı.Son gün gazetelerin birinci sayfalarına reklam verme ve reklam girme ve çıkmalarda Vodafone son günde numara taşınabilirliği reklamlarını arttırdı.Geçeceksiniz yoksa gibi bir his bıraktı nedense.
Vodafone 9 Kasım'da Radikal gazetesini dışını bir posta zarfıyla kapatıp üstüne reklamını yaptı.En akılcı, en basit çözüm Vodafone'nundu.

Resim:http://takipte.anafikir.com/numara-tasinabilir-ligi-vodafone-radikali-kapsadi/#more-206

Numara taşınabilirliğinde istediğiniz kadar istediğiniz yere taşıyabilirsiniz,şuan bir kısıtlama yok.Avea ve Vodafone'a geçişte bir ücret alınmıyor,Turkcell ise kesin değil diyor.Bu konuda bile Turkcell'in diğerlerine göre fiyatlı olduğunu görüyoruz :)

Numara taşınabilirliği hakkında güzel bir site hazırlamış Avea.buradan

DİPNOT
Benim hattım Vodafone.Ya Turkcell'e geçeceğim veya ailemi Vodafone'a geçirmeyi düşünüyorum.

4 yorum:

  1. Eğer çevren Turkcell'li ise Turkcell diğerlerine göre daha ucuza geliyor.Farklı operatörler varsa Turkcell çok pahalı oluyor.

    Bugün Ntv Yakın Plan'da numara taşınabilirliği işlendi.Sokaktaki insanlar sordular hepsi operatörümden memnunum,değiştirmeyi düşünmüyorum dedi:)Ben de Türk insanının beklendiği kadar numara taşıma işlemi gerçekleştireceğini sanmıyorum.Ama operatörlerin abone kaybetmemek için yaptığı kampanyalar bize yarayacak...

    YanıtlaSil
  2. Tarık bnde geçen gün turcelle geçtim avea idim snide beklerim ... :D

    YanıtlaSil
  3. Operatörlere ilk günde 50 bin başvuru yapılmış.Yani gerçekten istenilen bir uygulamaymış.

    Ayrıca yeni tasarımınız hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  4. çok nüyük oranda herkesin turkcell kullandığı ülkede genelde geçişler turkcele oldu sanırım.
    yani bu işten en çok faydalanan turkcell...
    ecemguzellik

    YanıtlaSil

Mesajlarınızda ahlak dışı kelime olursa yorumunuz silinecektir..
Yorumlarınızda güzel bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz..
Hepinize iyi yorumlamalar...

Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum