7 Kasım 2008 Cuma

Oyun Tanıtım:Rome Total War


Total War serisinin tüm dünyada rekor satış yapan,grafikleri ve üniteleri ile kendisine hayran bırakan bir oyunu tanıtacağım:ROME TOTAL WAR...

Oyun 2004 yılında Gamershell tarafından tüm zamanların en güzel strateji oyunu seçildi.Tabii serisinin son oyunu Medieval TW 2 bu ünvanı yavaş yavaş almaya başladı.

Oyun İtalya'nın bir köşesinde başlayıp tüm Arupa,tüm Orta Doğu hatta Kuzey Afrikaya kadar ulaşıyor.Harita gerçekten zekice hazırlanmış ve o zamana kadar haritalarda pek göremediğimiz 3D özelliği kulanılmış.Şimdi oyunun senaryosuna geçelim;

Oyuna Roma imparatorluğuna bağlı olan 3 aileden birinde başlıyoruz.Bu aileler Scipii,Brutii ve Julii olarak adlandırılmış.Bu üç ailede senatoya bağlı olup senatonun verdiği görevleri yapmak zorundalar.Eğer senato tarafından verilen görevler yerine getirilmezse klanınızın en güçlü generalini esrarengiz bir suikaste kurban verebilir yada önemli gelir kaynağı olan olimpiyatların ülkenizden kaldırılmasını üzgün bir şekilde izleyebilirsiniz.Senato,tarihi gerçekler üzerinde size görevler veriyor.Örneğin Galya'yı fetheden Jull Sezarın soyundansanız daha çok galyaya yönlendiriliyorsunuz yada Hannibal'ı yenen Scipii Africanus'un soyundansanız Kartaca'ya yönlendiriliyorsunuz.

Oyunda ekonomi önemli bir yer teşkil ediyor.Eğer ekonomi-ordu dengesini sağlarsanız yeni bir Sezar dahi olabilirsiniz.Ekonomiye ağırlık verirseniz güçlü şehirlere dolayısıyla güçlü surlara sahip olmanız gerekli.Eğer saldırgan bir ülke olmak istiyorsanız çok fazla asker çıkarmak gerekli.Dolayısıyla halkı ikinci sıraya atıyorsınızve taşradaki şehirlerinizi ani bir isyanla kaybedebilirsiniz.

Oyunda bu üç aile dışında Yunanlılar,Makedonlar ve Mısırlılar gibi ülkeler var.

Oyun 300'den fazla üniteye sahip.Ve yeni geliştirilen motorla bir ekranda 30 bin kişiyi yönetmek ve savaştırmak olanaksız değil.

Dev meydan savaşlarında ise kuracağınız strateji çok önemli.Uzun mızraklı hokpiteler ve güçlü eqoist'ler ile dev orduları büyük bozgunlara uğratmak içten bile değil...

Oyun birçok patch ile daha da geliştirildi.Barbarian Invasian ekiyle barbar akınlarını engelleyebilir yada Great Alexander ekiyle İskender'in dev ordusuyla Asya'ya yürüyebilirsiniz.

Oyunun Winrar ile sıkıştırılmış demosu yaklaşık 160 mb.Bu yüzden oyunun demosunu farklı sitelerden indirip deneyebilirsiniz.

Sistem Gereksinimleri

  • 1.2 GHz İşlemci
  • 256 RAM,
  • GeForce FX 5XXX series with 256MB RAM
  • 3 GB disk alan

Künye
Oyunun Adı: Rome Total War
Kullanım İzni: Demo
Boyut: 162 MB
Dil: İngilizce

Rome Total War demosunu İNdirmek İçin TIKLA

Yazıyı Gönderen:Osman Bulut

NOT
Siz de yazınızın teknolojik konularla ilgili yazınızı bu blogda görmek istiyorsanız yazınızı tafugu[at]gmail.com'a e-posta atmanız yeterli.Başvurular değerlendirildikten sonra yayına alınacaktır.Yayınlanmama ihtimali vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mesajlarınızda ahlak dışı kelime olursa yorumunuz silinecektir..
Yorumlarınızda güzel bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz..
Hepinize iyi yorumlamalar...

Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum