14 Kasım 2007 Çarşamba

Uygur Türkleri Hala Yaşıyor...

Bildiğiniz gibi İlk Türk tarihinde göçebe hayatı bırakıp yerleşik hayata geçen Uygurlar varlıklarını Çin'e bağlı olarak devam ettiriyorlar.Çin ne kadar istemesede uygurlar Çin'de yaşamaya çalışıyorlar fakat Çin entirikalarını hala uygulanıyor.6 Uygur'u "ayrılıkçı faaliyetlerinden" dolayı ölüm ve ömür boyu hapis cezalarına çarptırıldığı haberi Çin hükümetini resmi web sitesinde yayınlanmıştı.Haber tam olarak şöyleydi;
"Doğu Türkistan İslami Hareketi üyesi oldukları ifade edilen söz konusu altı kişi hakkında Kaşgar'daki yerel mahkeme tarafından 8 Kasım'da "ayrılıkçı faaliyetlere katılmak, yasa dışı şekilde patlayıcı imal etmek ve terör kamplarında eğitilmek" suçlarından ölüm, 2 yıl ertelemeli idam ve ömür boyu hapis cezaları verildi."
İnsan hakları örgütleri ise Pekin yönetiminin ABD'nin başını çektiği terörle mücadele savaşına verdiği desteği, Uygurları bastırmasını haklı göstermek için kullandığını iddia ediyor. Zengin petrol ve doğal gaz yataklarına sahip Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 8 milyon kadar Uygur yaşıyor.

4 yorum:

  1. Şimdi Türk diyoruz tamam da gidip görsek adamları ne türkçe konuşuyorlardır ne de Türke benziyorlardır. Tahminim hepsi çekik gözlüdür.

    YanıtlaSil
  2. Damacana tam damacana gibi konustun, onlar senden iyi turkce konusuyorlar ve komsun murat efendi gibi gozukuyorlar, git oralara da bit gor, ne zulum yapiliyor

    YanıtlaSil
  3. Türk İslam davasının isimsiz kahramanlığını yapan güzel kardeşlerimiz..Zulüm hiç bir zaman payidar kalmaz..Hak bildiğiniz yolda tek başınızada olsa cemaatsiniz..İlerleyin..Sırtınızı rabbinize dayayın ve kocaman olun..
    İslamın mihmandarlığını her zaman Türk milleti yapmıştır..O asil kan yalnızca İSLAM ile hayat bulur..ve siz hep hayattasınız dualarımız hep sizlerle kardeşlerim...Rabbim yar ve yardımcımız olsun..

    YanıtlaSil
  4. Ne zaman bizden birine birşey olsa ya onlar haketmiştir ya değişmiştir ya bizden değildir.
    Bırakın lan bunları.. Bunlar işe yaramaz asimile olmuş yardım değil dua etmeye bile niyeti olmayan hatta dua etmesini bile bilmeyen hatta duaya inanmayan insanların kelimelri...

    YanıtlaSil

Mesajlarınızda ahlak dışı kelime olursa yorumunuz silinecektir..
Yorumlarınızda güzel bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz..
Hepinize iyi yorumlamalar...

Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum