7 Eylül 2008 Pazar

En iyi operatör Turkcell


En iyi operatör kim? anketi sonuçlandı.Katılan herkese teşekkür ederim.Bu anketi -bilenler bilir- yaklaşık bir yıl önce de yapmıştım.Bir kez daha bu anketi yapmamın amacı ikincinin değişip değişmediğini görmekti.Oyların %57'si gibi büyük bir çoğunluğu Turkcell alarak anketi birincilikle kapadı.İkinciliği geçen yıl olduğu gibi Vodafone(%23) aldı.Üçüncülüğü ise Avea(%18) aldı.

6 yorum:

  1. Unutulmaması gereken yeni nesil 3G teknolojisinin ihalesini Turkcell kazanmıştır ve diğer tüm GSM şirketleri Turkcell alt yapısını kullanarak 3G hizmeti verecektir, vermektedir. Ülke genelinde diğer GSM şirketlerinin Turkcell baz istasyonlarını kullandığı gibi... Ayrıca Avea'nın yaptığı 10,000 dk sınırsız 65TL kampanyasını Turkcell'in yapmamasının sebebi dünya sağlık örtügü ile onlan anlaşmasıdır, uzun süre cep telefonu kullanımı insanda ciddi pisikolojik proplemlere ve çeşitli hastalıklara yol açmaktadır. Turkcell müşteri memnuniyeti açısından böyle bir hizmet kesinlikle uzun süreli görüşme kapmayanları yapmamaktadır. Ayrıca Turkcell en iyi GSM şirketi liderliğini sürdürdüğü piyasada büyük şirketlerin alt yapı calışmalarını (iletişim) çalışmalarını da hızlı bir şekilde sürdürmekte ve GSM değilde biraz daha bilişim sektörüne doğru kaymakta ve bu sektörde de liderliğini kuşkusuz göstermektedir.


    Müşteri memnuniyeti ve servis açısındanda Turkcell en iyisi...
    Mesela; (Örnek)

    Avealı bir müşteri 1GB internet paketi alıyor, ve düzenli olarak telefon faturasını ödüyor kişinin telefonu iPhone 3G, Avealı kişinin cep telefonu bozuluyor SIM kartını başka bir ASUS marka telefona takıyor 1GB internet olduğunu düşünerek ASUS marka telefondan internet erişimi yapıyor. Buraya kadar herşey sorunsuz! Ay sonu Avealı müşteriye 1,400TL cep telefonu faturası geliyor. Avealı müşteri ne olduğunun farkında olmadan Avea Call Center'ı arıyor ve durumu izah ediyor. Müşteri hizmetleri yetkilisi kendisinin telefonu değiştirildiğinde gerekli servis ayarlarının telefonun almadığını ve internet yerine wap dan bağlanıp böyle bir fatura ödiyeceğini öğrendiğinden ve kensine bu konuda hiç haber verilmediğinden müşteri hizmetlerine kızıp telefonu kapatıyor ve faturayı ödüyor.


    Ya Turkcell'de;
    Turkcell den bir internet paketi aldığınızda telefonunuza otomatik olarak servis mesajları gelir ve SMS olarak size bilgi mesajı verilir, SMS mesajlarında gerekli şeyleri yapmanızı yazar. SIM kartınızı telefondan çıkartıp başka bir hatta yerleştirdiğiniz de Turkcell sizi uyarır şuanda wap dan internet erişimi sağlıyorsunuz lütfen ayarlarınızı kontor edin v.b. v.b. v.b.


    Ayrıca Turkcell Call Center'ı aradığınızda en fazla 3dk beklersiniz. Aveada 14 dakika beklediğimi hatırlıyorum. Vodafone da ise bu süre 9 dakika.


    Avea, Vodafone gibi GSM firmaları ile konuştuğunuz kişi ile uzun süreli örneğin 120 dakika bir görüşme yapmanız mümkün değildir, kesinlikle kesilir, şebeke meşgul proplemi çıkartır, çekmez v.b. ben Turkcell ile 137 dakika evet bu gerçek 137 dakika telefonla konştuğumu ve en küçük parazit bile olmadığını biliyorum.


    Böyle anlatırsam çok uzun sürer kesinlikle tarşısmasız en büyük GSM ve artık Bilişim (IT) de diyebilirim en büyük firma Turkcell dir. Türkiye den böyle bir firmanın var oluşu bizim için gurur olmalı. Gerekli hizmetler (Uluslararası görüşme, cep ile fatura ödeme, alışveriş yapma v.b.) pahalı olabilir ama kuşkusuz en iyi hizmeti aldığınızda unutmayın...



    FYI; (Bilgi)
    Bu yazı tamamen yazarın fikridir (şahsi) fikrimdir.
    Bu yazıdan site ve/veya yazar sorumlu tutulamaz...
    Bilişim kanunları 4877b yasalarına göre internet ortamında yazılan yazı içeriği gerçeği göstermeyebilir. Yalnış bilgilendirme yapılabilir. Bu konuda ve/veya yazıda hukuki bir işlem yapılması fikrimce saçma olacaktır :)



    Sevgiler...
    U.C.

    YanıtlaSil
  2. turcell gercekten iyi basıma ikigün kampanyası dıye bir olay geldi musteri hizmetlerini aradım ve cuma cumartesi gunlerı bedava olarak gorusebıleceğimi soylediler.meğer gecmemis şikayetimi sözlü ilettim ve 74tl lik fatura 31.tl ye düsmüş turkcell gercekten sözünü tutuyor ve beni mağdur bırakmadı abonesine sahip cıkıyor avea traş vodafone bıraz iyi avea yaya göre turkcell den vaz gecmem artık 10seneden beri kullanıyorum kullanmaya da devam edecegim saygılarımla....

    YanıtlaSil
  3. TURKCELL HEM TÜRK FİRMASI PARALARINIZI YABANCI FİRMALARA VERESİNİZ BİRİ İNGİLİZ BİRİ İTALYAN TÜRKCELL LE BAĞLAN HAYATA!!!

    YanıtlaSil
  4. 05386879344blokeolmuşduzeltin

    YanıtlaSil
  5. 05386879344blokeolmuşduzeltin

    YanıtlaSil

Mesajlarınızda ahlak dışı kelime olursa yorumunuz silinecektir..
Yorumlarınızda güzel bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz..
Hepinize iyi yorumlamalar...

Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum