2 Eylül 2007 Pazar

Program Tanıtım:Hava Civa!


Ey DSL! programının yapımcısından bir proje daha:Hava Civa!
Yine Ey DSL! programı gibi normal bir program değil..Widget örneği..

Ey DSL! ve Hava Civa! nın yapımcısı A.Nasır Şentürk Hava Civa! yı açıklamış
"Yeni Nesil programlama örneği". Adından da anlaşılacağı gibi bir "Hava Durumu" programı. Ama bildiğiniz gibi değil... Bir "Widget" örneği. Klasik GDI çizim tekniklerinin dışında yeni nesil GDI+ çizim teknikleri içeriyor. "AlphaBlend" fonksiyonu resim çizme, "UpdateLayeredWindow" fonksiyonu ile katmanlı pencereler (layered windows) oluşturma, PNG formatında 32bit alpha-channel resim biçimlerinin Delphi formlarına uygulanması, donukluk (opaque), saydamlık ve görsel efektler... Hepsi Hava Cıva! da. Dahasıda var. Microsoft XMLDOM yapısının Delphi bileşenleri kullanmadan işlenmesi, RSS yapısının ayrıştırılması, kullanıcının Internet IP 'sinin bulunması, Hicri-Miladi takvim ve Ay konumunun hesaplanması... Programın görselliği bence sizi etkileyecek. Hem de tam sürüm ve kaynak kodu ile birlikte. İnanın pişman olmayacaksınız... Daha söze gerek yok aslında! Beklemeyin hemen indirin!

UYARILAR

  • Sadece Windows XP/Vista işletim sistemlerinde çalışabilir.
  • Hava Cıva! Yahoo Hava Durumu servisine bağımlı olduğundan Türkiye'nin tüm şehirlerini kapsamamaktadır. Bu konu ile ilgi detaylı açıklamayı buradan okuyabilirsiniz.
  • Hava Cıva! da bulunan şehirler veya yerleşim birimleri: Adana, Adana/Incirlik, Afyon, Akhisar, Anamur, Ankara, Ankara/Etimesgut, Antalya, Aşkale, Aydın, Bafra, Balıkesir, Bandırma, Bismil, Bodrum, Bolu, Bursa, Çanakkale, Ceyhan, Çorum, Çubuk, Dalaman, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Elmadağ, Ergani, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İskenderun, Isparta, İstanbul, İzmir, İzmir/Cumaovası, İzmit, Kars, Kartal, Kayseri/Erkilet, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Konya/Ereğli, Malatya/Erhaç, Manavgat, Merzifon, Muğla, Muş, Nevşehir, Pamukkale, Pasinler, Sakarya, Samsun, Sarıyer, Siirt, Silifke, Sivas, Tarsus, Tekirdağ, Torbalı, Trabzon, Urla, Uşak, Van, Zonguldak.

ayarları istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz

Hava Civa! yı İNdirmek İçin TIKLA

2 yorum:

  1. Bunu alıntı yapabilirmiyim?

    YanıtlaSil
  2. tabii neden olmasın alıntı gösterdiğin sürece....

    ki yazıyı almışsın bile :P

    YanıtlaSil

Mesajlarınızda ahlak dışı kelime olursa yorumunuz silinecektir..
Yorumlarınızda güzel bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz..
Hepinize iyi yorumlamalar...

Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum