23 Ağustos 2008 Cumartesi

Siteler neden Türkçe'ye önem vermiyor?


Her ne kadar Facebook'un Türkçe olması çok iyi bir haber olsa bile zamanında yapılmaması beni düşündürüyor.Neden büyük şirketler zamanında Türkçe önemi anlamıyorlar?Şüphesiz bizim de yanlışlarımız vardır ama ilk çıktığı zamanlar Facebook'a Türkçe de eklenseydi şüphesiz kullanıcı sayısı daha da artacaktı.

YouTube tarafından bakıldığından durum çok daha vahim çünkü YouTube sitesi Facebook'tan daha tecrübeli,daha yaşlı denilebilir ama YouTube herhangi bir Türkçeleştirme girişimi olmadı maalesef.Halbuki dil seçeneklerine eklediği ülkelerin bazılarından daha fazla ziyaretçi veriyor Türkiye...

Dailymotion sitesini tebrik ediyorum çünkü açıldıktan hemen sonra denilecek bir zamanda Türkçe'yi dil seçeneklerine eklendi.Bu hamle ve içeriğinin diğer video sitelerine göre daha dolgun olduğu için YouTube'un kapatıldığı zamanlar epey bir ziyaretçi aldı.Hatta bu yüzden midir bilinmez bir kapatma bile yemişti zamanında..

Bazı siteler Türk düşmanlığı mıdır bilinmez Türkçe'yi inatla dil seçeneklerine eklemiyorlar.Hatta 10 milyon nüfuslu Yunanistan bile yani Yunanca bile dil seçeneklerindeyken 70 milyon nüfuslu ülkemin dili Türkçe dil seçeneklerine alınmıyor.Üstelik Türkiye;Yunanistan'dan daha da fazla ziyaretçi verdiği halde.

Katıldığınız,katılmadığınız noktaları yorum bölümüne yazabilirsiniz.

1 yorum:

  1. çunku gerek gormuyorlar facebooku dunyada en cok zıyaret eden bızız avrupa ıkıncıyız ama turkce dıl destegı yok bence gerekte yok sallayın gıtsın facebook

    YanıtlaSil

Mesajlarınızda ahlak dışı kelime olursa yorumunuz silinecektir..
Yorumlarınızda güzel bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz..
Hepinize iyi yorumlamalar...

Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum