10 Ağustos 2008 Pazar

Skype Videofonu ham yapar



Türk Telekom geçtiğimiz aylarda duyurduğu Türk Telekom Videofon güzel bir reklam filmiyle tanıtmıştı.Herşeyi tamamdı da milleti kazıklamaya utanmıyor mu Türk Telekom?

Utanmıyordu ki Skype'ın ücretsiz verdiği hizmetleri bir telefon kutusuna sığdırmış.Üstelik üstüne ayda 29 YTL istiyordu.Bir de adını Videofon verdikleri telefonunu hediye ediyorlar.Ayda 300 dakika da hediye.Şimdiye kadar verdiği hediyeler durumu birazcık iyiselleştirse de durum tam olarak öyle değil.



Videofon üzerinden yaptığınız her videolu görüşme sizin kotanızdan gidiyor.Yani size yetmeyen kotanızdan bir kısım da Videofon tarafından alınıyor.Bunun için bir de artı ayda 29 YTL alınıyor.

Türk Telekom'un Videofon için özel hazırladığı siteden Videofon'un özelliklerine bakalım.Ve Skype'la karşılaştıralım.
  • Videofon ile; kendi görüntünüzü ve görüştüğünüz kişiyi aynı anda ekranda görebilirsiniz.(Skype'ta var.Hem de konuştuğunuz kişinin görüntüsünü tam ekran yaparak...Videofon'un küçücük ekranına kıyaslayın istiyorsanız Skype'ı :)
  • Videofon cihazları ile internette dolaşabilirsiniz.(Küçücük ekranla internette sörf ne kadar mantıklı size kalmış.Ama bilgisayarınız üzerinden tam ekran sörf yapabilirsiniz.)
  • Görüşme esnasında karşı tarafın fotoğrafını çekebilirsiniz.(Skype'ta ise klavye üzerinden Print Screen tuşuna basmak yeterli)
  • SIM kart okuyucu özelliği ile cep telefonunuza kayıtlı ev/iş numaralarını cihaza kopyalayabilirsiniz.(İşte bu özellik Skype'ta yok.Ama sırf bu özellik yüzünden Videofon alacaksanız o kendi bileceğiniz iş...)
  • İstediğiniz anda karşı tarafa görüntünüzün gitmesini engelleyebilirsiniz.(Skype'ta da yapabilirsiniz.)

Gördüğünüz gibi Skype Videofon'a karşı ezici bir üstünlük sağladı.Üstelik ücretsiz.Sadece Skype kotanızdan yer o kadar.Onu Videofon da yaptığına göre bir farkları da kalmadı...

Hala Videofon almayı düşünüyor musunuz?Umarım değildir :)

4 yorum:

  1. İnternet ile herşeyi yapabiliyoruz zaten. TT'un hedef kitlesi bizim kibi aktif kullanıcılar dışında diğer kullanıcılar.

    Karşılaştırman iyi olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Evet karşılaştırma iyi olmuş fakat bence bakış açısı yanlış. SOnuçta ikisinin hitap ettiği kullanıcı kitlesi farklı.

    Evinde interneti, bilgisayarı, kamerası, mikrofonu olan adam heralde videofon gibi birşey almaz. Her ne kadar internetli ve bilgisayarlı hane sayısı hızla artsa da yine de tamamen yayılabilmiş değil. Evet biraz pahalı ama sonuçta Türkiye'de bir ilk olduğu için. Bilgisayarlar kaçaydı ilk çıktığında bir servet vermen gerekmiyor muydu almak için?

    İnternette ilk zamanlar kaç paraydı. Örneğin ben kendimden örnek vereyim: 8 sene önce ilk bilgisayarı aldığımda adsl falan yoktu tabii o zamanla Türk Telekom'un 146 servisiyle internete bağlanıyordum. Ve o zaman haftada sadece bir yada iki saat internete girdiğimde ay sonunda gelen fatura ne kadardı biliyor musun? Şimdi adsl için ödediğim fiyata eşit.

    YanıtlaSil
  3. fikirbozan görüşlerin için öncelikle teşekkür ederim.

    Tamam bazı dediklerin doğru.Giderek ucuzlayacaktır ancak şöyle düşünelim bir şirket bir hizmeti ücretsiz veriyor diğer bir şirket ayda 29 YTL alıyor ve ayrıca en az 8 YTL sabit ücret de almakla kalmayıp bir de yetmeyen kotandan alıyor.

    Bilgisayarların fiyatları ve internetin fiyatları tabii geçtiğimiz senelerde daha pahalıydı oraya katılıyorum ama konuyla bir alakasını göremedim.Tabii Videofon da ucuzlayacaktır.Veya verilen dakikayı artıracaktır.

    Ama asıl soruna gelecek olursak...
    Bilgisayarı ve interneti olmayan adam gidip de Videofon almaz,alamaz.Çünkü en az 1024 kbs hızında internetinin olması lazım.Eğer interneti varsa bilgisayarı da vardır.Bi zahmet Skype'ı da internetten indiriversin.Ve hiçbir ücret ödemeden Videofon'dan daha kaliteli bir hizmet alsın...

    Özetin özeti:Videofon zaten internetle çalıştığı için adamın bilgisayarı ve interneti olması lazım.Kamerası ve mikrofonu yoksa da alsın.İnanın 20 YTL'lik webcamler bile Videofonun kalitesini geçer(nokta)

    YanıtlaSil
  4. ben skype kullanıcısıyım 5 senden berı skype kullanıyorum ama su var skpede kontor satın aladımgın surece evı ısı cebı arayamazsın sadece skypeden skypeyı hucretsız araya bılırsın ayrıca videofon telefonlar degısıklıge ugradı artık vıdeı fon telefınlarından hem evı hem ısı hemde vıdeofonu 29 tl arıyorsun evet ben aynı zamandan vıdeo fonkullıcısıyım soyle dusunun bırazda bızler genc kıtle olrak sanal ortama uyum sağlamıs bır toplumuz pekı ya bızden oncekıler onlar nasıl uyum sağlıcak sen dunyanın bır ucundakı yada turkıyenın bır ucundakı annenı baban anneannenı veya dedenı pc basına oturturup skpeyı acıtırıp cagrı yap butonona nasıl bastırcaksın videfonu bırde bu acıdan bakın arkdaslar.

    YanıtlaSil

Mesajlarınızda ahlak dışı kelime olursa yorumunuz silinecektir..
Yorumlarınızda güzel bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz..
Hepinize iyi yorumlamalar...

Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum