30 Ağustos 2008 Cumartesi

Logo Tasarım Makalesi

Bu yazımda Ahmet Burak BAL nam-ı diğer Karbonizma tarafından hazırlanmış bir makaleyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu makaleyi tam 33 internet sitesi ve kendi tecrübesiyle yazmış Ahmet Burak.Tam tamına 24 sayfa.Dergilerde okuyabileceğimiz cinsten bir makale oluşturmuş.Sıkıcı da değil.

Makalede logo tasarımının incelikleri anlatılmış.Örneklerle konu güzelleştirilmiş,logolarla ayrı güzellik kazanmış.

Az önce dediğim gibi dergiye gönderirse alınacak cinsten.Noktalama,sayfa düzeni ve resimler iyi kullanılmış ve ortaya harika diyebileceğimiz bir makale çıkmış.

Makalede;yapılması yapılmaması gerekenler,şirketlerin eski logoları,logo tasarımdaki altın kuralları ve de logolardaki saklı güzellikler yer alıyor.

İndirip okumanızı tavsiye ederim.Hele bir de logo işine yeni yeni merak saldıysanız kesinlikle indirin.

İNdirmek İçin TIKLAYIN(3.2 MB,PDF formatında)

26 Ağustos 2008 Salı

Uydudan Takiptesin


Bugün hotmail'ime bir e-posta düştü.Başlıkta yazdığım gibi Uydudan takiptesin diye.Sakın ola İNANMAYIN,GÜVENMEYİN,LİNKE DE TIKLAMAYIN!

Şöyleydi:

soylediklerimi sakin hafife alma. ip adresin ile uydudan yerin takip ediliyorlar.

bunu msn listendeki arkadaslarindan biri yapiyor. hangi arkadasin oldugunu anlamak icin

HEMEN TIKLA: ...................................................


sende arkadaslarinin yerini ip numarasindan tespit edebilirsin.

bir dost..

Uydudan takipte filan değilsiniz.Girip de kendi bilgilerinizi VERMEYİN!!!Birşey de bulamazsınız.

Bu da en yeni yöntem işte.Samimi bir e-posta atarak kandırmak.

.info adresler şu sıralar neredeyse bedava olduğu için .infoyu seçiyorlar.Arada bir de adreslerini yeniliyorlar ki yeni adres yeni kullanıcı demek...

Güncelleme:Bir spam e-posta daha geldi.Bu seferdeki içeriği yukarıdaki içerikle aynı ama başlık farklı:Yerim tespit edilmiş :D Ne yapacağım şimdi?Hemen masanın altına geçiyorum...

Tavsiye Yazı
MSN'de Silenleri Görmek

23 Ağustos 2008 Cumartesi

Siteler neden Türkçe'ye önem vermiyor?


Her ne kadar Facebook'un Türkçe olması çok iyi bir haber olsa bile zamanında yapılmaması beni düşündürüyor.Neden büyük şirketler zamanında Türkçe önemi anlamıyorlar?Şüphesiz bizim de yanlışlarımız vardır ama ilk çıktığı zamanlar Facebook'a Türkçe de eklenseydi şüphesiz kullanıcı sayısı daha da artacaktı.

YouTube tarafından bakıldığından durum çok daha vahim çünkü YouTube sitesi Facebook'tan daha tecrübeli,daha yaşlı denilebilir ama YouTube herhangi bir Türkçeleştirme girişimi olmadı maalesef.Halbuki dil seçeneklerine eklediği ülkelerin bazılarından daha fazla ziyaretçi veriyor Türkiye...

Dailymotion sitesini tebrik ediyorum çünkü açıldıktan hemen sonra denilecek bir zamanda Türkçe'yi dil seçeneklerine eklendi.Bu hamle ve içeriğinin diğer video sitelerine göre daha dolgun olduğu için YouTube'un kapatıldığı zamanlar epey bir ziyaretçi aldı.Hatta bu yüzden midir bilinmez bir kapatma bile yemişti zamanında..

Bazı siteler Türk düşmanlığı mıdır bilinmez Türkçe'yi inatla dil seçeneklerine eklemiyorlar.Hatta 10 milyon nüfuslu Yunanistan bile yani Yunanca bile dil seçeneklerindeyken 70 milyon nüfuslu ülkemin dili Türkçe dil seçeneklerine alınmıyor.Üstelik Türkiye;Yunanistan'dan daha da fazla ziyaretçi verdiği halde.

Katıldığınız,katılmadığınız noktaları yorum bölümüne yazabilirsiniz.

22 Ağustos 2008 Cuma

İnternet yaşam mıdır?

Başlıktaki soru her internet haftasında afişleri süsleyen İnternet Yaşamdır sözüyle çıktı.Hakikaten internet yaşam mıdır?

Bana göre her ne kadar interneti etkin olarak kullanmaya çalışsam da internet yaşam değildir.Bu hiçbir zaman değişmeyecektir çünkü hayat;bir bilgisayar ekranındaki bir internet tarayıcıda görüntülenen site değildir.Teknolojinin gelişmesiyle neredeyse her işimizi internet üzerinden yönetmemize rağmen yaşam farklıdır.

Dünya'daki gördüğünüz bütün herşeyi internete entegre etsek dahi ben duygunun elektrik kablolarına taşınamayacağını düşünüyorum.

Bitmek bilmeyen Netlog,hi5 davetiyeleri


Neredeyse her gün bir arkadaşım veya tanımadığım birisi Netlog veya hi5'e gel diye davetiye gönderiyor.Bıktım,usandım artık.Hergün red ediyorum sonra tekrar aynı kişiden üye olsana diye davetiye geliyor.Buradan böyle bir işlemi yapmış olanlara ve arkadaşlarıma ve de sizlere sesleniyorum:Lütfen bana davetiye yollamayın.Veya bir başkasına yollamayın.Lütfen!..

Neden diye soracak da olursanız çok güzel bir örnek: Bilgilerinizi, fotoğraflarınızı toplar bir güzel onu kullanır.İtiraz da edemezsiniz çünkü kullanım şartlarında yazıyordur.

Son söz:Lütfen ne davetiye kabul edin,ne gönderin.Eğer üye oldaysanız da hemen çıkın...Çünkü kural ihlali yaptığınız zaman Belçika veya Amerika mahkemelerinde yargılanabilirsiniz.Bunu nereden mi biliyorum;kullanım şartlarında yazıyor.

YouTube AÇILMASIN


YouTube -bilenler bilir- benim tarifimle aç kapa artema'ya dönmüştü.Bir olay oluyor hemen dava, tak kapatıldı.Dava sonuçlanana kadar bekle aylarca.

Bu hezimete bir son verelim diyorum.

Başlıkta da dediğim gibi böyle açılıp kapatılacaksa kaldırılması istenen videolar kaldırılmayacaksa hiç açılmasın.Ne gerek var.Her ne kadar televizyon haberlerini,teknoloji site ve bloglarının haber sayılarını etkileyecek ama olsun...

Ne dersin YouTube;senin de kanayan yaran böylece kapanır?

Tavsiye Yazılar

Youtubevarmi.com

YouTube Haberleri

20 Ağustos 2008 Çarşamba

Alışveriş Sitelerine Ne Oluyor?

Geçtiğimiz günlerde 2.büyük alışveriş sitesi Weblebi.com'un kapanmasıyla akıllara şu soru gelmişti:Ne oldu da 2.büyük alışveriş sitesi kapandı?Bu sorunun cevabını tam olarak bilinmese de belki aynı sebepten -belki de değil- Homev.com'da kapandı.Açıkcası ismini bugüne kadar duymamıştım onu da söyleyeyim.

Homev.com kısa bir duyuruyla satışları durdurdu.Nedeni açıklamayan durdurmanın kısa bir durdurma olup olmadığı da belli değil.

Homev.com'un kapanması her ne kadar Weblebi.com kadar önemli olmasa da sonuçta o da bir alışveriş sitesi.Bu kapatmayla birlikte piyasayı kıyısından ucundan takip edenlerin aklına Ne oluyor bu alışveriş sitelerine? gibi bir soru gelmiştir büyük ihtimalle.

İnternetten Alışveriş Güvenli mi? yazısında dediğim gibi bilmediğiniz,duymadığınız sitelerden alışveriş yapmayın.2 kuruşunuz sonra katlanır büyür;aklınıza hayalinize gelmeyecek inanamayacağınız rakamlara dönüşür.Bu yüzden güvenliğini iyi bildiğiniz sitelerden alışveriş sitelerinden alışveriş yapın.Yoksa da YAPMAYIN!Bu kadar basit.

Bu durum yani Weblebi.com ve Homev.com'un kapanması alışveriş sitelerinden alışveriş yapanların aklına şu soruları getirebiliyor:Gittigidiyor.com-eBay kapanır mı?Hepsiburada.com da kapanırsa?

Şunu söyleyeyim.Bu Gittigidiyor,Hepsiburada,Hemalhemsat,Estore.com gibi alışveriş sitelerinin kapanma ihtimali her ne kadar az olsa da kapansa dahi verdiğiniz siparişi veya paranızı alırsınız.O yüzden hiç tereddütsüz alışveriş sitelerinden alışveriş yapabilirsiniz.

Tavsiye Yazı

İnternetten Alışveriş Güvenli mi?

17 Ağustos 2008 Pazar

Bilgisayar dergileri nereye kadar?



Bir zamanlar her sayısını almaya çalıştığım bilgisayar dergileri artık bana hiç çekici gelmiyor.Neredeyse aynı haber veya incelemeler blog veya sitelerde yer alıyor.Hatta bu haber ve incelemelerini blog veya siteler;dergilerden çok önce yayınlıyor.

Peki bu durumları gözönüne aldığımızda bilgisayar dergilerini kimler satın alır?
-Bilgisayarı yeni yeni öğrenmiş kişiler.
-İnterneti olmayan kullanıcılar.
-ADSL kotası olan kullanıcıların DVD ya da CD içindeki Pardus işletim sistemi,program veya oyun için.
-O dergiye zamanında abone olan kişiler.

Bir başka husus da dergilerin ilgi çekmek için attığı başlıklar.Beni hafif sinir eden :) aşağıda.
  • Windows'u 7 sn'de başlatın
  • Bilgisayarınızı ilk haline getirecek 101 program
  • Web sitesinden para kazanmak
vb...

Bu gibi başlıklar zaten yeni başlayanlar yani bilgisayar ve interneti yeni bilenler,yeni yeni görenler için merak edilecek konulardır.Zaten bilgisayar dergilerini alanların çoğunluğu bilgisayarı kullanmayı yeni yeni öğrenen kişilerdir.

Şöyle bir değerlendirme yapalım:İnternet; bilgisayar dergilerinin kanını yavaş yavaş emiyor.Yakın bir zamanda bilgisayar dergilerini göremeyeceğiz.Hatta bilgisayar kategorisindeki dergilerin diğer kategorilerdeki dergilere nazaran daha yakın zamanda biteceğini düşünüyorum.

Benim görüşlerim böyle katıldığınız katılmadığınız veya burası yanlış olmuş dediğiniz bir yer varsa yorum bölümünü kullanabilirsiniz.

İnsanın Teması Gibisi Yok

Bu söz her ne kadar İnsanın evi gibisi yok şekliyle densen de son günlerde yaşadığım tema sorunları bana İnsanın teması gibisi yok şeklinde söylememe yetti.

Şuan kullandığım tema eskiden yani tema değişikleri olmadan önce İE6 ile düzgün görüntülenmiyordu.%35-40 gibi önemli bir yüzde İE6 olunca temayı değiştirmek zorunda kaldım.Ama değiştirdiğim temalar içime sinmedi.Ve yine Acuerdo temasıyla karşınızdayım.Güzel bir tema çıkar ve beğenirsem ve de içime sinerse -ki bu en önemlisi- temayı değiştiririm.

Bir müddet daha bu tema olacak gibime geliyor...

DİPNOT:Şuanda tema İE6 ile düzgün görüntüleniyor...

14 Ağustos 2008 Perşembe

henster.org hacklendi mi?


14 Ağustos 17:15 sularında sitenin anasayfasında hacklendiği yazıyor.Bu bir şaka da olabilir ama yine de yazayım dedim.Sunucu sorunlarından mı böyle birşey yaptığını öğrenip yazıya geçeceğim.Ama şuan kapalı site...

13 Ağustos 2008 Çarşamba

İnternetin Zap Kumandası


Nasıl elimize televizyon kumandamızı alır da kanalları gezeriz yani zap'larız ya bunun versiyonunu internette düşünün.SiteZapla.com internet sitelerini zap'lamanıza imkan veriyor.Siz istediğiniz kategoriyi seçiyorsunuz ve zap'lıyorsunuz.Aynı televizyon kumandası gibi istediğiniz an değiştirebiliyorsunuz.

Kategoriler içinde Bloglar'ın da unutulmaması çok iyi durum.Eğer siteniz İnternet Televizyonunda yani SiteZapla'da yoksa kolayca kaydettirebilirsiniz.Tabii sitenizin çalışır durumda olması ve cinsellik, şiddet vb. türden yayınlar bulunmaması gerekiyor.Yöneticiler sitenizi veya blogunuzu zap'a almama hakkına sahip...

Şuan 6082 site zaplanabilir bir durumda.Bu siteler rastgele geliyor yani en son kaydoldun diye en sonda çıkmıyorsun...

Canınız sıkıldığında veya yeni siteler,yeni bloglar görmek istiyorum dediğinde bu siteye girip dileğince zap yapabilirsin.

Bunun Firefox eklentisi yapılırsa çok iyi olur demiş alialtugkoca.Bende katılıyorum.

SiteZapla.com'a Gitmek İçin TIKLA

CNNTurk.com tasarımını yeniledi


CNNTürk.com önceki tasarımına göre mükemmel bir tasarımla karşımızda.Sadelik ön planda olduğundan beyaz rengi epeyce kullanılmış.Reklamların yerleri iyi belirlenmiş ve göze hoş gelen bir tasarım çıkmış.


Resmin üzerine tıklayarak büyültebilirsiniz.

CNNTürk.com'a Gitmek İçin TIKLA

12 Ağustos 2008 Salı

Blogcuların tişört merakları



Başlık anlaşılmamış olabilir hemen açıklayayım.Efendim bazı blogcular her nedense blogunun altyapısının logosunu tişörte basmak isterler.Bu bir hastalık mıdır yoksa blogculuğa başlayan herkeste mi görülür orasını bilmiyorum ama bende de bu hastalık 2-3 gün önce nüksetti :)Çare olarak Blogger logolu bir tişört almayı veya bastırmayı düşünüyorum.
Bu tişört merakı sizde de var mı?Yoksa dediğim gibi blogculuğa başlayan herkeste mi görülür?Cevaplarınız için teşekkürler.

Bedava Kontör Saçmalığı


Bu konu çeşitli kişiler tarafından birçok kez ele alındı.Ama bugün yaşadığım gibi bir olay oldu mu bilemiyorum.Bende paylaşayım dedim.

Bugün bir siteye girdim.Pop-up pencerenin içinde bir reklam açıldı.Bir bakayım dedim.Ücretsiz!,Çekiliş Yok!,Kura Yok! gibi ifadelerle karşılaştım.Sadece 100 kontör kazanmanız için bir soru soruluyordu.


Soru şöyleydi:Taksim hangi şehrimizde yer alır?
İstanbul ve Ankara seçenekleri vardı.Ben Taksim'in İstanbul'da olduğunu bilmeme rağmen yanlış seçeneği işaretlersem ne olacak diye merak ettim ve Ankara'yı seçtim.
Sonuçta yanlış seçeneği seçmeme rağmen 100 kontör kazanmıştım.

Bu örnek ve diğer örneklerde zaten bunun bir tuzak olduğunu gösteriyor bunu biliyoruz ama bunu bilmeyenlerin de kontörleri alınıp duruluyor.

Televizyondaki o salak reklamı şöyle değiştirirsek:Hepinizi sömürecek kadar vicdanımız var.Herkesin çekilişsiz kurasız kontörlerini alıyoruz.Hemde ÜCRETSİZ! :)

Aslında bu konuda devletin tedbirler alması lazım.Mesela en başta televizyon reklamlarında çıkan -Karadeniz müziğiyle Çekilişsiz kurasız hepinize 100 kontör denilen- reklamı RTÜK'nun kaldırması,yasaklaması lazım.

Güncelleme:Bu da en son salaklıkları.Futbol yerine futbul.

Son söz:Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin...

10 Ağustos 2008 Pazar

Skype Videofonu ham yapar



Türk Telekom geçtiğimiz aylarda duyurduğu Türk Telekom Videofon güzel bir reklam filmiyle tanıtmıştı.Herşeyi tamamdı da milleti kazıklamaya utanmıyor mu Türk Telekom?

Utanmıyordu ki Skype'ın ücretsiz verdiği hizmetleri bir telefon kutusuna sığdırmış.Üstelik üstüne ayda 29 YTL istiyordu.Bir de adını Videofon verdikleri telefonunu hediye ediyorlar.Ayda 300 dakika da hediye.Şimdiye kadar verdiği hediyeler durumu birazcık iyiselleştirse de durum tam olarak öyle değil.



Videofon üzerinden yaptığınız her videolu görüşme sizin kotanızdan gidiyor.Yani size yetmeyen kotanızdan bir kısım da Videofon tarafından alınıyor.Bunun için bir de artı ayda 29 YTL alınıyor.

Türk Telekom'un Videofon için özel hazırladığı siteden Videofon'un özelliklerine bakalım.Ve Skype'la karşılaştıralım.
  • Videofon ile; kendi görüntünüzü ve görüştüğünüz kişiyi aynı anda ekranda görebilirsiniz.(Skype'ta var.Hem de konuştuğunuz kişinin görüntüsünü tam ekran yaparak...Videofon'un küçücük ekranına kıyaslayın istiyorsanız Skype'ı :)
  • Videofon cihazları ile internette dolaşabilirsiniz.(Küçücük ekranla internette sörf ne kadar mantıklı size kalmış.Ama bilgisayarınız üzerinden tam ekran sörf yapabilirsiniz.)
  • Görüşme esnasında karşı tarafın fotoğrafını çekebilirsiniz.(Skype'ta ise klavye üzerinden Print Screen tuşuna basmak yeterli)
  • SIM kart okuyucu özelliği ile cep telefonunuza kayıtlı ev/iş numaralarını cihaza kopyalayabilirsiniz.(İşte bu özellik Skype'ta yok.Ama sırf bu özellik yüzünden Videofon alacaksanız o kendi bileceğiniz iş...)
  • İstediğiniz anda karşı tarafa görüntünüzün gitmesini engelleyebilirsiniz.(Skype'ta da yapabilirsiniz.)

Gördüğünüz gibi Skype Videofon'a karşı ezici bir üstünlük sağladı.Üstelik ücretsiz.Sadece Skype kotanızdan yer o kadar.Onu Videofon da yaptığına göre bir farkları da kalmadı...

Hala Videofon almayı düşünüyor musunuz?Umarım değildir :)

9 Ağustos 2008 Cumartesi

Site Tanıtım:ÇizBakalım



Bu site tanıtımında Çizbakalım.com'u ele alacağım.

Çizbakalım.com nedir?
ÇizBakalım, internet üzerinden arkadaşlarınız ile beraber oynayabileceğiniz süper eğlenceli bir çizim-tahmin oyunudur.



Bu oyun gerçekten çok eğlenceli oluyor.Hele ki birinci olduysanız tam eğlence oluyor :)

Oyunda amaç en kısa sürede yapılan çizimi tahmin etmek ve yaptığınız çizimin anlaşılabilir olması.



  • Çizbakalım oyunu en fazla 10 kişiden oluşan oyun odalarında oynanır.
  • Her oyun 10 turdan oluşur.
  • Her turda bir kişi kendisine verilen gizli kelimeyi sadece çizerek anlatmaya çalışır.
  • Diğer oyuncular çizime bakarak kelimeyi tahmin ederler.
  • Çizer her doğru tahmin için puan alırken, doğru tahminde bulunan her kişi de puan kazanır.
  • 10 tur sonunda en fazla puana sahip olan oyuncu şampiyon olur.


Oyunun en önemli kuralı ki [bu kural ihlal edilirse oyunun bir mantığı kalmıyor] çizimde yazı yazmamaktır.Hatta bu önemli kural her odaya girişinizde karşınıza çıkıyor.Ancak yinede bazı kişiler yazıyor.Ama tabii Uyar butonu ve odadan atma gibi seçenekler olduğu için bunun önüne geçilmiş.



Çizim paletinde renkler ne yazık ki yeterli değil.Mesela mor rengi yok.Bu pastel boyada değil ki kırmızı ile maviyi karıştıralım :) Çizim paleti biraz daha geliştirilebilir.

Site altyapı olarak eskiden Java'yı kullanıyordu ancak şimdiki sürümünde altyapı olarak Joomla kullanılmış ki bu çok iyi bir tercih olmuş.



Çizbakalım.com'un tasarımı çok güzel ancak logo o tasarımın yanında sönük kalmış.Logo değiştirilirse tasarım dört dörtlük olacak.



Şuan Çizbakalım.com beta olduğu için bu gibi sorunların olması normaldir ama olmaması daha iyi tabii...



Bu arada beni de tafugu kullanıcı adıyla Çizbakalım.com'da görebilirsiniz.Şuanda toplam puanım 5500'e yakın...

Çizbakalım.com'a Gitmek İçin TIKLA

NOT:Kendi sitenizin de Site Tanıtım'da incelenmesini,tanıtılmasını istiyorsanız tafugu[at]gmail.com e-posta adresine e-posta atın veya yorum bölümüne yazın.Başvurunuz incelensin siteniz Site Tanıtım'da tanıtılsın.

7 Ağustos 2008 Perşembe

Oyun Tanıtım:İcy Tower



Bu oyun tanımında İcy Tower oyununu anlatmaya,tanıtmaya çalışacağım.

İcy Tower oyununda amaç yukarı doğru çıkmak.Boşluk(space) tuşu ve sağ-sol kontrol tuşlarıyla oynanan oyunun -eğer oynamadıysanız- ne kadar boş bir oyun dediğinizi duyabiliyorum :) Ancak oyunu oynadıktan sonra bu önyargı kırılıyor,onu da söyleyeyim.



Yukarıda da dediğim gibi amaç yukarı çıkmak.Eğer basamakları tek tek çıkmaya kalkarsanız bir müddet sonra çıkamazsınız.Çünkü periyodik aralıklarla oyun hızlanıyor.Ama boşluk(space) tuşuna basılı tutup sağ sol kontrol tuşları kullanırsanız bir atlayışta 5 basamak atlayabiliyorsunuz. Ve bunu neredeyse aralıksız olarak yaptığınız zaman Good,Süper,Amazing,Great gibi ifadelerle karşılaşabiliyorsunuz.



Oyunda yüksek skorların videolarını da internet gerektirmeden izleyebiliyorsunuz.Videoları için yapmanız gerekenler Load Replay menüsüne tıklayıp istediğiniz videoyu seyretmek.Ayrıca videoyu hızlandırabiliyorsunuz.Ve de yaptığınız oyunu anında seyredebilir veya kaydedebilirsiniz.



Oyunu 3 farklı karakter ile oynayabiliyorsunuz.



Oyunu açar açmaz hoparlörünüz açıksa çok güzel bir müzik sizi karşılıyor.Oyun müzik yönünden dört dörtlük.
Künye
Oyunun Adı: İcy Tower
Sürüm: 1.3.1
Kullanım İzni: Ücretsiz(Free)
Boyut: 2.52 MB
Dil: İngilizce

İcy Tower adlı oyunu İNdirmek İçin TIKLA

6 Ağustos 2008 Çarşamba

İnternetten Alışveriş Güvenli mi?


Günümüzde interneti etkin olarak kullanan birçok kişi internetten alışveriş yapıyor.Ama bazıları sırf fiyatı düşük diye adı sanı bilinmedik siteler üzerinden alışverişini yapıyor.Oysaki fiyattan önemli olan şey GÜVENLİK.

Bu unsur pek çoğu kez dikkate alınmayıp kart numarası ve şifresi kolayca bilinmedik alışveriş sitelerine veriliyor.Bu olaylar sonucu ''benim kredi kartımdan para çekiliyor,benim haberim olmadan kartımda işlemler olmuş'' gibi konuşmalar da çok oluyor.Veya ''2 aydır bekliyorum ürünüm gelmedi,şirketin telefonu da yok'' gibi konuşmaların sayısı da bir hayli fazla.Burada yapılması gereken güvenliğini iyi bildiğiniz sağlam bir siteden alışveriş yapmak.Eğer yoksa da yapmamak.

Türk halkında aslında internetten alışverişe karşı bir fobi var.İAF (İnternet Alışveriş Fobisi)kısaltabileceğimiz kavram medyadaki haberlerle oluşmuştu.(Tabii ki bu kısaltmayla değil :) Hatırlıyorum da zamanında Migros/Kangurum'daki birçok hesaptan para çekilmişti.Ve buna diğer birkaç alışveriş sitesi de eklenince fobi büyüdü tabii.



Aslında bu fobi olarak tabir edebileceğimiz şey internetin bir nevi Texsas yani herkesin herşeyi istediği gibi yapabilmesinden kaynaklanıyor.Her ne kadar son senelerde bu Texsas'lılık azalsa da tam güven ortamı sağlanabilmiş değil.

Yazıyı söyle bir toparlayacak;kısa özetini çıkaracak olursak: En güvendiğiniz alışveriş sitesine bile temkinli yaklaşın.Bilmediğiniz veya yeni çıkan alışveriş sitelerinden alışveriş yapmayın.Benden söylemesi...
Blog Widget by LinkWithin

Son 5 Yorum